Magazijnmedewerker vacatures

Image

Magazijnmedewerkers zijn niet meer te missen. Denk aan alle producten die we dagelijks bestellen; die moeten ergens worden opgeslagen en beheert: in een magazijn.

 

Werken als magazijnmedewerker

De medewerkers die je daar tegenkomt vallen vaak onder de algemene noemer van magazijnmedewerker. Maar wat ze doen is vaak verschillend en veelzijdig. Als magazijnmedewerker kun je bijvoorbeeld orders verzamelen, sorteren, laden en lossen of werken op de heftruck

 

Wat doet een magazijnmedewerker? 

Als magazijnmedewerker kom je te werken in de logistieke sector en werk je in een magazijn of een opslagplaats waar alle producten of pakketten staan opgeslagen. Per bedrijf verschilt het wat je precies gaat doen. Vaak zijn er in ieder geval twee aparte gedeelten: de afdeling voor goederenontvangst en de afdeling voor uitgaande goederen. 

Het kan zijn dat je pakketten gaat scannen en sorteren. Dat kan bijvoorbeeld bij GLS, PostNL of DHL. Alle producten die wij bestellen op webshops komen hier binnen en worden gesorteerd, vaak wordt dit werk orderpicken genoemd en werk je dan als orderpicker. Als alles gesorteerd is, kunnen de bezorgers uiteindelijk makkelijk de pakketjes bezorgen. 

Bij bedrijven die hun eigen magazijn hebben, ga je alle bestellingen verzamelen voor verschillende klanten van de opdrachtgever waar je voor werkt. Denk bijvoorbeeld aan Bidfood die eten en drinken levert aan bijvoorbeeld restaurants. Of Wehkamp, het online warenhuis waar dagelijks door iedereen veel bestellingen worden gedaan. Deze orders verzamel je op basis van bestellijsten, soms krijg je dit door via een koptelefoon en bevestig je het als je de producten hebt gepakt. Ook komt het bij sommige bedrijven voor dat je kleinere bestellingen van consumenten gaat inpakken. Meestal kun je in dit bedrijf ook als heftruckchauffeur of reachtruckchauffeur aan de slag. 

In sommige bedrijven komt het voor dat je de bestellingen of pakketten vervolgens nog gaat laden en lossen in de vrachtwagens, maar vaak is hier een apart team voor. Vervolgens brengen de chauffeurs van de vrachtwagens de bestellingen naar de klanten. Meer informatie over het werk van chauffeur of bezorger vind je hier. 

Logistiek werk kan heel divers zijn, maar wel is het vaak wat zwaarder werk, hier moet je goed tegen kunnen. Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor de bestellingen van klanten. Het is belangrijk dat je je verantwoordelijk gedraagt, nauwkeurig werkt, maar ook met tijdsdruk om kunt gaan. Verder is het belangrijk dat je in teamverband kunt werken: je bent er samen met je collega’s voor verantwoordelijk dat alles op tijd klaar staat. 

"Als magazijnmedewerker kun je veel kanten op en zijn er veel doorgroeimogelijkheden"

Image

Hoe word je een magazijnmedewerker? 

Om magazijnmedewerker te worden heb je geen specifieke opleiding of diploma nodig. Het kan zijn dat er een certificaat nodig is, bijvoorbeeld een VCA-certificaat (over veiligheid op de werkvloer). Vaak kun je deze certificaten intern behalen op kosten van je werkgever. Via Timing kun je veel van dit soort certificaten behalen, kijk maar eens hier. Ook en kun je er ook voor kiezen om leren en werken te combineren.

  

Wat verdient een magazijnmedewerker gemiddeld? 

Als magazijnmedewerker verdien je ongeveer tussen de 1.700 en 2.400 euro bruto per maand op basis van een fulltime werkweek en afhankelijk van wat je precies gaat doen. Het salaris hangt ook af van het bedrijf waar je werkt en je werkervaring wordt er vaak ook in meegenomen. Vaak ontvang je nog toeslagen bovenop je loon, wanneer je bijvoorbeeld in ploegendienst werkt of overwerkt.

 

Wat is het carrièreperspectief van een magazijnmedewerker? 

Er is voldoende werk voor magazijnmedewerkers, daarnaast zijn er ook veel doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld voorman/voorvrouw worden, teamleider van een afdeling of doorgroeien naar een andere functie. Stel je bent orderpicker bij een bedrijf waar ook heftruckchauffeurs werken dan kun je daar vaak intern voor worden opgeleid of je kunt op een andere afdeling gaan werken als het bedrijf erg groot is. Kortom: er zijn veel mogelijkheden in deze sector.