Bezorger vacatures

Image

Wil jij diegene zijn waar iedereen met smart op wacht? Word bezorger! We bestellen met elkaar veel producten online. Apparaten, kleding, maaltijden. Van alles. Al die bestelde producten moeten van A naar B worden gebracht. Dat is de taak van een bezorger, ook wel koerier genoemd.


Werken als bezorger

Als bezorger werk je vaak voor grote koeriersbedrijven als PostNL of DHL, voor bekende maaltijdbezorgers als HelloFresh of voor webshops als BCC en Wehkamp. Omdat we in Nederland veel bestellen is er veel werk te vinden als bezorger. Wat het werk inhoudt, hoe je bezorger wordt en wat je verdient als bezorger, dat lees je hieronder.

Wil jij werken als bezorger? Check dan zeker onze vacatures bij topwerkgevers als HelloFresh en BCC

Wat doet een bezorger?

Als bezorger ben jij degene die bestelde pakketjes ophaalt en bezorgt. Dat doe je met behulp van een (elektrische) fiets, scooter, auto of busje. Je werkdag start vaak met het ophalen van de goederen bij een groot sorteer- of distributiecentrum. Of in het geval van eten: bij het restaurant.

Je werkt aan de hand van een lijst waarop staat wat je die dag moet vervoeren. Aan jou de taak om te controleren of je alles hebt voor je op pad gaat. Eenmaal onderweg rijd jij de snelste route naar alle adressen op je lijst.
Wanneer je bij een adres aankomt, pak je het juiste pakket en geef je die af. Let er op dat de ontvanger soms moet tekenen voor ontvangst. Een stukje administratie hoort dus ook bij je taken.

Aan het eind van je ronde breng je de pakketten die je niet kon afleveren naar een ophaalpunt of terug naar het distributiecentrum.

Als bezorger ben je vaak goed herkenbaar op straat doordat je werkkleding en vervoermiddel voorzien is van het logo en de kleuren van de partij waarvoor je bezorgt. Naast dat je op tijd komt, is het daarom ook belangrijk dat je je professioneel gedraagt. Jij bent als bezorger het visitekaartje van het bedrijf.

"Als bezorger ben je veel alleen onderweg, perfect als je graag zelfstandig werkt"

Image

Hoe word je een bezorger?

Om bezorger te worden heb je geen opleiding en specifiek diploma nodig. Je kunt vaak zo aan de slag. Wanneer je met de auto of bestelbus gaat rijden heb je natuurlijk wel een geldig rijbewijs nodig, vaak is een gewoon auto-rijbewijs (rijbewijs B) voldoende. In sommige gevallen is een ander rijbewijs nodig, bijvoorbeeld wanneer je aan de slag gaat als vrachtwagenchauffeur.
In dat geval kunnen wij of degene voor wie je gaat werken je daarbij helpen, op deze pagina vind je hierover meer informatie.

Als bezorger ben je veel alleen onderweg, perfect als je graag zelfstandig werkt dus. Let er wel op dat er van je verwacht wordt dat je binnen een bepaalde tijd je pakketten hebt rondgebracht. Goed plannen en onder tijdsdruk kunnen werken zijn handige vaardigheden als je als bezorger aan de slag wilt.

 

Wat verdient een bezorger gemiddeld?

Als bezorger verdien je tussen de 1800 en 2400 bruto per maand als je fulltime werkt. Je salaris zal met name afhankelijk zijn van je ervaring en leeftijd. Je kunt extra toeslagen verdienen met diensten in avonden en weekenden, maar soms krijg je ook een toeslag voor het aantal pakketjes dat je bezorgt. 

 

Wat is het carrièreperspectief van een bezorger?

Er zullen altijd vacatures zijn voor bezorgers, werk zat dus voor nu en in de toekomst als jij wilt werken als bezorger. Wat betreft doorgroeimogelijkheden: voor de een is werken als bezorger een droombaan, voor de ander enkel een handige baan voor erbij. Hoe dan ook: het is een mooie kans om de transport en logistiek branche te leren kennen en eventueel door te groeien als bijvoorbeeld chauffeur.