Chauffeur vacatures

Image

Vind jij het heerlijk om veel onderweg te zijn en houd je van vrijheid in je werk? Denk dan eens aan werken als chauffeur.

 

Werken als chauffeur

Als chauffeur ga je dagelijks op pad en zorg jij ervoor dat alle bestellingen op tijd bij de klanten aankomen. Het kan zijn dat je door heel Nederland rijdt of in een bepaalde regio, ook komt het voor dat je in het buitenland rijdt of door de Benelux. Er is dus voor iedere chauffeur wat wils. 

Wil je meer informatie over een baan als koerier of bezorger, een functie waarvoor je alleen B-rijbewijs (je normale autorijbewijs) nodig hebt? Check dan de volgende pagina: bezorger vacatures.

 

Wat doet een chauffeur? 

Als chauffeur werk je meestal voor een logistiek bedrijf of voor een chauffeursbedrijf. Soms werk je direct voor een bedrijf, maar het kan ook zijn dat een bedrijf chauffeurs extern inhuurt. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Bidfood en Rova. 

Logistieke bedrijven leveren vaak producten aan diverse bedrijven of retailers in het land. Denk aan medicijnen voor apotheken, dierenvoeding en planten voor tuincentra of eten en drinken voor de horeca. De producten worden dan meestal overdag verzameld door orderpickers die alle orders van de klanten verzamelen en klaarzetten. Als chauffeur breng jij vervolgens in de nacht de bestellingen langs bij de klanten. Je bent als chauffeur vaak het laatste onderdeel in het logistieke proces.  

Per bedrijf verschilt het hoe jouw dag als chauffeur eruitziet. Bij sommige bedrijven werk je als chauffeur veelal in de nacht of gewoon overdag, maar het kan ook zijn dat je heel vroeg in de ochtend begint en je dienst er aan het begin van de middag op zit. Dit hangt af van hoe ver je moet reizen, bij hoeveel bedrijven je langs gaat in een rit en hoe het verdere logistieke proces eruit ziet bij het bedrijf waarvoor je werkt. 

"Als chauffeur heb je veel vrijheid in je werk, ben je veel onderweg en is elke dag echt anders"

Hoe word je een chauffeur? 

Om chauffeur te worden heb je niet een bepaalde opleiding nodig. Wel een rijbewijs en vaak ook een aantal jaar rijervaring. Voor het rijden op de vrachtwagen is een C-rijbewijs of CE-rijbewijs nodig, met een CE-rijbewijs mag je met meer dan 750 kilo rijden. Ook wordt er bijna altijd een code 95 bewijs gevraagd, dit houdt in dat je vakbekwaam bent, deze code is verplicht volgens de Europese richtlijnen. Via Timing zijn er eventueel mogelijkheden om je code 95 te behalen of te verlengen.

Wanneer je als bezorger of koerier aan de slag gaat, heb je vaak alleen een B-rijbewijs nodig en kun je daardoor zonder ervaring snel aan de slag. 

Als chauffeur zorg jij ervoor dat alle producten op tijd bij de klanten terecht komen, het is daarom belangrijk dat je punctueel bent en verantwoordelijkheidsgevoel met je meedraagt. Chauffeur is een zelfstandig beroep en vaak werk je alleen. Verder maak je als chauffeur vaak lange dagen en voer je ook fysieke werkzaamheden uit zoals het laden en lossen van de vrachtwagen. 

 

Wat verdient een chauffeur gemiddeld? 

Als chauffeur verdien je gemiddeld tussen de 2.000 en 3.000 euro bruto per maand als je fulltime werkt. Je salaris zal veelal afhangen van de werktijden, je ervaring en de uren die je gaat maken.  

 

Wat is het carrièreperspectief van een chauffeur? 

Chauffeurs zullen altijd nodig zijn, je bent als chauffeur onmisbaar en daarom heb je vaak garantie op een baan voor langere tijd. Je zult als chauffeur dus niet gauw zonder werk komen te zitten.