Heftruckchauffeur vacatures

Image

Je hebt er vast wel eens doorheen gelopen: het zelfbedieningsmagazijn van Ikea. De spullen tot het plafond toe opgestapeld op zware pallets. Hoe die spullen daar komen? Dat is het werk van bedreven heftruckchauffeurs.

 

Werken als heftruckchauffeur

Ieder magazijn heeft ze nodig: de heftruckchauffeur. Dus werk genoeg. Wat je precies moet doen, wat het verdient en hoe je heftruckchauffeur wordt, dat lees je hier.

Bekijk daarna ook eens onze vacatures voor heftruckchauffeur, er zit vast een baan tussen bij jou in de buurt.

 

Wat doet een heftruckchauffeur?

Het woord zegt het al, als heftruckchauffeur bestuur jij de heftruck, ook wel vorkheftruck of vorklift genoemd. Een klein transportmiddel voor het tillen, verplaatsen en stapelen van goederen die op een pallet staan. Heftrucks worden op veel werkplekken gebruikt: magazijnen, bedrijventerreinen, terminals, havens, loodsen en fabrieken. De werkplek van een heftruckchauffeur kan dus heel divers zijn.

Je taken komen grofweg neer op het interne transport van goederen. Met de heftruck breng je goederen op pallets van A naar B op een korte afstand. Het kan zijn dat je ook andere taken krijgt, zoals het helpen met laden, lossen en verpakken van goederen. Dat verschilt per werkgever en hangt van je ervaring af.

"Het is bij Timing en bij onze opdrachtgevers vaak mogelijk om je heftruckcertificaat te halen op onze kosten"

Image

Hoe word je een heftruckchauffeur?

Om heftruckchauffeur te worden moet je kunnen bewijzen dat je bekwaam bent om een heftruck veilig en goed te kunnen besturen. Veel werkgevers vragen daarom een heftruckcertificaat als bewijs. Een hele opleiding is dus niet nodig. Het is bij Timing en bij onze opdrachtgevers vaak mogelijk om je heftruckcertificaat te halen op onze kosten. Vraag ons daarom gerust naar de mogelijkheden.

 

Wat verdient een heftruckchauffeur gemiddeld?

Als heftruckchauffeur verdien je gemiddeld tussen de 1700 en 2300 euro bruto per maand als je fulltime werkt. Natuurlijk is je salaris afhankelijk van factoren als je ervaring, de branche en je specifieke werkzaamheden.

 

Wat is het carrièreperspectief van een heftruckchauffeur?

Er zijn veel bedrijven op zoek naar heftruckchauffeurs, de baankansen zijn dus goed. Doorgroeien kan ook, door bijvoorbeeld meer certificaten te halen, meer complexe werkzaamheden te doen en/of anderen aan te sturen.