Teamleider vacatures

Image

Een teamleider is een leidinggevende op de werkvloer die een team aanstuurt. Het is een leuke functie voor als je al wat meer ervaring hebt en graag wilt doorgroeien.

Ook kun je in plaats van teamleider (meewerkend) voorman (m/v) worden. Je bent dan de rechterhand van de teamleider en stuurt het team aan bij afwezigheid van de teamleider of wanneer deze niet op de werkvloer is. 

 

Wat doet een teamleider? 

Als teamleider kun je in verschillende sectoren terecht. We lichten je hier vooral het werk toe in de de productie- en logistiek branche.  

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een bepaald team of afdeling in een bedrijf.  Het hangt van de grote van het bedrijf en de onderliggende afdelingen af of je veel mede-teamleiders hebt of de enige bent in jouw functie. 

Jij neemt nieuwe mensen aan en bent degene die de beoordelingsgesprekken voert en medewerkers begeleidt in hun loopbaan. Je bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers, mocht er iets aan de hand zijn, dan kunnen ze bij jou terecht. Dat kunnen persoonlijke dingen zijn, maar ook als er iets op de vloer gebeurt. Wat dat laatste betreft: het is aan jou om te zorgen dat ieder zich houd aan de veiligheid- en bedrijfsvoorschriften. 

Als teamleider schakel je regelmatig met het hogere management en bespreek je de behaalde resultaten, eventuele risico’s en kom je met verbetervoorstellen. Deze verbetervoorstellen hebben betrekking tot de planning, uitgevoerde werkzaamheden, gewerkte uren, verlof en ziekteverzuim. 

"Vaak kun je vanuit een andere functie binnen het bedrijf doorgroeien en teamleider worden"

Image

Hoe word je een teamleider? 

Om teamleider te worden heb je vaak al wat werkervaring nodig in de sector waar je voor gaat werken. Daarnaast is het belangrijk dat je mensen kunt aansturen en leiding kunt geven aan een team. Verder heb je een verantwoordelijke functie, je moet het werkproces en de voortgang bijhouden en je kunnen verantwoorden aan je leidinggevende. Ook is het handig als je beschikt over een goede dosis mensenkennis. 

Mocht je nog niet in aanmerking komen voor de functie van teamleider, dan kun je vaak eerst beginnen als (meewerkend) voorman (m/v) en vanuit daar doorgroeien naar een functie als teamleider. 

 

Wat verdient een teamleider gemiddeld? 

Het salaris van een teamleider is afhankelijk van de branche en het bedrijf waar je gaat werken. Het startsalaris van een teamleider ligt ronde de 2500 euro bruto per maand en kan oplopen tot 3300 euro bruto per maand. Let wel op: dit is puur ter indicatie. Het salaris wordt bepaald aan de hand van je ervaring en de verantwoordelijkheden die je hebt.   

 

Wat is het carrièreperspectief van een teamleider? 

Voor teamleiders zal er altijd wel werk zijn, bijna ieder bedrijf heeft in de operatie behoefte aan een leidinggevende. Vaak kun je vanuit een andere functie binnen het bedrijf doorgroeien en teamleider worden.