Klantenservice medewerker vacatures

Image

Heb je er weleens aan gedacht om aan de slag te gaan bij een klantenservice? Bij Timing hebben we vacatures genoeg. Hier vind je meer informatie over het werken bij een klantenservice.

 

Werken als klantenservice medewerker

Bijna iedereen heeft ze wel eens gesproken: een medewerker van de klantenservice. Om te vragen waar je bestelling is gebleven, omdat je met pech ergens staat en hulp nodig hebt. Ieder bedrijf dat een product of dienst levert heeft een klantenservice. Je kunt werken als klantenservice medewerker bij bedrijven zoals Gazelle, ANWB en Webhelp.

 

Wat doet een klantenservice medewerker?

Als medewerker op de klantenservice werk je vaak vanachter een beeldscherm en kom je via de telefoon, mail, chat of social media kanalen met klanten in contact die je hulp vragen. Het kan ook zijn dat je op een fysieke klantenservice komt te werken, bijvoorbeeld in een grote winkel. Het is jouw taak om bestaande en potentiële klanten te woord te staan en te helpen aan een antwoord op hun vraag.

Op de klantenservice werk je meestal met een online computerprogramma waar alle gegevens van klanten en/of producten in staan. Aan de hand van dat programma ga je de vraag van een klant beantwoorden.

Je werkzaamheden en werkomgeving als klantenservice medewerker wisselen sterk per werkgever. Grote bedrijven hebben meestal een speciale afdeling voor de klantenservice; een grote open ruimte waar je met al klantenservice medewerkers samen werkt.

Wat vaststaat is dat je op de klantenservice veel communiceert. Dat moet je liggen en ook goed kunnen. Ook is het handig als je van nature hulpvaardig bent ingesteld.

"Van het werken op een klantenservice kun je veel leren over onder andere klantcontact en communicatie. Het is een goede basis, die ook goed op je C.V zal staan."

Hoe word je een klantenservice medewerker?

De (MBO-) opleidingen tot commercieel medewerker, klantenservicemedewerker, office assistent en medewerker marketing en communicatie sluiten goed aan.

Omdat het werken op de klantenservice zo breed is, vragen werkgevers meestal geen specifieke opleiding. Wat ze wel vragen is dat je goed en duidelijk kunt communiceren en dat je makkelijk overweg kunt met computerprogramma’s. In sommige gevallen is het van belang dat je een WFT-certificaat behaald. Dat kan vaak bij de werkgever, maar ook Timing biedt hier mogelijkheden voor. Meer informatie vind je hier.

 

Wat verdient een klantenservice medewerker gemiddeld?

Het salaris van een klantenservice medewerker ligt tussen de 1.700 euro bruto per maand als je net start en kan oplopen tot 3.100 euro bruto als je veel ervaring hebt. Wat je gaat verdienen op de klantenservice wisselt per sector en werkgever en is afhankelijk van je leeftijd, ervaring en de moeilijkheidsgraad van het werk is.

 

Wat is het carrièreperspectief van een klantenservice medewerker?

Het carrièreperspectief voor klantenservice medewerkers is goed. De vraag in de dienstverlenende-, administratieve-, financiële-, verzekeringssector is hoog.
Dat komt omdat de focus van werkgevers steeds meer op klanttevredenheid komt te liggen. Met een goede klantenservice kunnen bedrijven zich onderscheiden in de markt. We verwachten dan ook dat de klantenservice een veelgevraagde functie blijft.