Schoonmaakmedewerker vacatures

Image

Is het bij jou thuis altijd schoon en netjes omdat je graag met een poetsdoek in de weer gaat? Misschien kun je je beroep ervan maken en schoonmaakmedewerker worden.

We staan er vaak niet bij stil, maar we kunnen niet zonder schoonmaakmedewerkers. Overal zijn ze nodig. Scholen, kantoren, in en om het openbaar vervoer. Door het harde werk van schoonmaakmedewerkers zorgen zij dat onze omgeving fijn is om te verblijven.  

 

Wat doet een schoonmaakmedewerker? 

Als schoonmaakmedewerker werk je vaak voor een schoonmaakbedrijf en word je op een of meerdere locaties ingezet waar je gaat schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaakbedrijf Asito. Zij zetten, onder andere via Timing, schoonmaakmedewerkers in op de terminal op Schiphol, maar ook op diverse stations en kantoorpanden. 

Meestal werk je zelfstandig binnen een team van andere schoonmakers. Voor grote locaties neemt iedere collega een deel van de ruimte voor zijn rekening. In dat geval ben je dus samen verantwoordelijk. Het kan ook zijn dat je op een klein kantoor zelfstandig werkt, als enige schoonmaker. 

Je werkzaamheden zullen bestaan uit onder andere het legen van prullenbakken, het prikken van los vuil, maar ook stofzuigen en dweilen. Het hangt af van de locatie wat je precies zult gaan doen. 

Je moet goed zelfstandig kunnen werken, maar ook met enige tijdsdruk om kunnen gaan. Je hebt vaak een maximaal aantal uur om schoon te maken, denk bijvoorbeeld aan een kantoor dat om 9 uur open gaat of een vliegtuig dat op een bepaalde tijd weer vertrekt. Voor die tijd moet al het werk gedaan zijn.  

"Meestal werk je als schoonmaakmedewerker parttime, zo is het goed te combineren met je privéleven"

Image

Hoe word je een schoonmaakmedewerker? 

Je hebt als schoonmaker geen specifieke opleiding of ervaring nodig, meestal kun je direct aan de slag. Het werk van een schoonmaker is meestal parttime en goed te doen als bijbaan naast een studie of goed te combineren met je privéleven. Vaak werk je vroeg in de ochtend of in de avonduren. Soms kun je meerdere opdrachten combineren, mocht je toch meer uren willen werken. 

Afhankelijk van de locatie waar je gaat werken, kan het zijn dat er een VOG (een verklaring omtrent goed gedrag) aangevraagd moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een politiekantoor of de terminals bij Schiphol waar ze graag een bewijs willen van goed gedrag voor iedere medewerker die daar werkt. 

 

Wat verdient een schoonmaakmedewerker gemiddeld? 

Als schoonmaakmedewerker kun je een salaris verwachten van ongeveer 1900 euro bruto per maand wanneer je fulltime werkt. Het aantal uren per week, de locatie en of je al ervaring hebt spelen mee in het uurloon. 

 

Wat is het carrièreperspectief van een schoonmaakmedewerker? 

Als schoonmaakmedewerker kun je overal aan de slag. In sommige gevallen kun je doorgroeien als voorman of voorvrouw van een team als je dat leuk lijkt, meestal gebeurt dat intern. Schoonmaakmedewerkers zullen altijd en overal nodig zijn, dus je bent altijd verzekerd van werk.