HR medewerker vacatures

Image

Als je het leuk vindt om je bezig te houden met personeelszaken, werving van personeel en andere administratieve zaken die te maken hebben met human resource. Misschien is een functie als HR-medewerker dan wel iets wat bij je past. Alles wat te maken heeft met personeel binnen een bedrijf regel jij en is jouw verantwoordelijkheid.

 

Wat doet een HR medewerker? 

Je bent als HR-medewerker verantwoordelijk voor de personeelszaken binnen een bedrijf. Bij sommige bedrijven doe je dit alleen, maar het komt ook voor dat je binnen een team werkt. Ook de termen HR-adviseur, HR-assistent en HRM zie je weleens langkomen. Een HR-adviseur is degene die alle strategieën omtrent personeelszaken en medewerkers bepaald en monitort, een HR-medewerker ondersteunt de HR-adviseur hierin. Wanneer je als HR-assistent aan de slag gaat, voer je vooral de administratieve taken uit die met HR te maken hebben. HRM is de overkoepelende term voor de HR-afdeling en is een afkorting voor Human Resource Management, oftewel: alles wat met HR en personeelszaken te maken heeft.

Als HR-medewerker houd je je dus bezig met de personeelszaken, maar wat houdt dat precies in? Je zult onder andere vacatures uitzetten, sollicitatiegesprekken voeren en er op diverse manieren voor zorgen dat medewerkers behouden blijven. Ook administratieve zaken, zoals het maken van contracten horen bij je takenpakket.

Een HR-medewerker heeft een grote verantwoordelijkheid binnen een bedrijf. Het is belangrijk dat je je betrokken kunt voelen bij een organisaties en de medewerkers, een goed inlevingsvermogen hebt en je orde kunt bewaren.

"Als HR medewerker moet je goed kunnen communiceren met verschillende soorten mensen, zowel formeel als informeel."

Image

Hoe word je een HR medewerker?

Om in de HR te werken heb je een opleiding nodig de richting van HR. Zowel op MBO-niveau als op HBO-niveau zijn hier opleidingen voor. Het verschilt per organisatie welk niveau zij vragen. Soms vragen ze nog ervaring met bepaalde systemen of relevante werkervaring in de richting HR, maar er zijn ook veel startersfuncties in deze richting te vinden.

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je goed kunt communiceren met verschillende soorten mensen, zowel formeel als informeel. Daarnaast is het fijn als je goed het overzicht kunt bewaren.

Lijkt het je leuk om in de HR te werken, maar heb je (nog) geen opleiding of relevante ervaring, dan kun je vaak ook beginnen als recruiter / intercedent. Je doet in dat geval soortgelijk werk zoals een HR-medewerker, maar net in een wat lichtere vorm. Dit soort vacatures zie je veel bij uitzendbureaus en laten we hier bij Timing toevallig in gespecialiseerd zijn. Als dit je wat lijkt, kijk dan even hier.

 

Wat verdient een HR medewerker gemiddeld? 

Een HR-medewerker verdient ongeveer vanaf de 2.500 euro bruto in de maand. Dit is wanneer je fulltime werkt. Wanneer je een startersfunctie hebt of als recruiter of intercedent aan de slag gaat, ligt dit iets lager. Je zult meestal tijdens kantooruren werken en vaak zijn er ook parttime mogelijkheden.

 

Wat is het carrièreperspectief van een HR medewerker?

In ieder bedrijf is een functie binnen de HRM erg belangrijk, of je nu medewerker bent, adviseur of recruiter, uiteindelijk ben jij er medeverantwoordelijk voor dat een bedrijf draaiende blijft. Zonder medewerkers kan dat natuurlijk niet. Er zullen altijd en overal wel HR-medewerkers nodig zijn en verder zijn er ook goede doorgroeimogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan HR-manager binnen een grote organisatie of HR-adviseur.