Callcenter medewerker vacatures

Image

Vind jij het leuk om mensen te helpen en kun je snel schakelen? Word dan callcenter medewerker.

 

Werken als callcenter medewerker 

Callcentermedewerker kun je in twee verschillende functies onderscheiden; inbound en outbound.
Inbound betekent inkomende telefonie en houd in dat je wordt gebeld door klanten, vaak wordt dit klantenservicemedewerker genoemd. Meer informatie hierover vind je op deze pagina [linkje klantenservice functie]. 
Als outbound callcenter medewerker ben jij degene die de klanten opbelt. Op deze pagina gaan we daar wat verder op in. 

 

Wat doet een callcenter medewerker? 

Als outbound callcenter medewerker werk je meestal voor een organisatie die namens verschillende opdrachtgevers belt, zo werkt dat bijvoorbeeld bij Webhelp. Meestal word je ingewerkt voor een bepaald project van een van de opdrachtgevers. Opdrachtgevers zijn vaak grote commerciële organisaties, denk aan telecombedrijven, die meer naamsbekendheid willen krijgen of een product of dienst aan willen bieden. 

In de eerste weken word je goed ingewerkt, je zult vaak eerst even een paar keer meeluisteren met gesprekken van een collega. Aan de hand van een belscript bel je de (potentiële) klanten op en vraag je of er interesse is in het product of de dienst van de opdrachtgever.  

Vaak wordt er gedacht dat je de hele dag telefonisch producten moet verkopen, maar dat is zeker niet altijd het geval. Meestal probeer jij door middel van een leuk gesprek te achterhalen of er interesse is bij de klant en dat doe je door goede vragen te stellen. Merk je dat er interesse is, dan heb je een lead zoals dat heet. Mocht je een lead hebben dan pakt de accountmanager het vaak daarna verder met de klant op. 

Ook is het belangrijk dat je altijd de gegevens van de klant goed controleert en checkt of alles klopt. Het kan zijn dat je iets moet aanpassen. Het is dus ook belangrijk dat je schriftelijk sterk bent in je communicatie en nauwkeurig werkt. 

Image

Hoe word je een callcenter medewerker? 

Om aan de slag te gaan als callcentermedewerker heb je meestal geen opleiding nodig. Het kan zijn dat ze om enige ervaring vragen bij wat meer complexe functies, maar dat zal geen harde eis zijn.  Het belangrijkste is dat je niet bang bent om te bellen en communicatief sterk bent, een vlotte babbel hebt en commercieel bent ingesteld. Vaak wordt er gewerkt met bepaalde targets (doelen), hier moet je wel tegen kunnen. 

Als je het leuk vindt om uiteindelijk accountmanager te worden of richting sales te gaan, dan is het werk als callcenter medewerker vaak een goede basis waar je veel van leert. Callcenterfuncties kunnen vaak zowel fulltime als parttime worden uitgevoerd. In sommige gevallen wordt er ook in de avonden gewerkt, waardoor het goed te combineren is naast bijvoorbeeld een studie. Het voordeel is dat je veel kunt leren van deze functie, waar je later weer profijt van hebt in andere functies. 

 

Wat verdient een callcenter medewerker gemiddeld? 

Het salaris ligt vaak rond de € 1700 en € 2300 euro bruto per maand bij een werkweek van 40 uur. Bij sommige functies wordt er gewerkt met bonussen, bijvoorbeeld als je een lead of klant hebt gescoord. Jouw inkomen kan dankzij die bonussen lekker oplopen.  

 

Wat is het carrièreperspectief van een callcenter medewerker? 

Er zullen altijd vacatures zijn voor callcenter medewerkers, ook zijn er leuke doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld supervisor. Als supervisor ben jij de leidinggevende van een team en zorg jij er onder andere voor dat iedereen de targets behaalt en dat de kwaliteit van de gesprekken goed is. 

Verder is het ook een goede basis voor als je graag richting verkoop of sales wilt gaan. Denk bijvoorbeeld aan een functie als accountmanager, salesmedewerker of recruiter. Als callcenter medewerker heb je dan een goede basis en zul je al veel van de gevraagde skills geleerd hebben.