Administratief medewerker vacatures

Image

Werk je graag gestructureerd en houd je van afwisseling in je werk? Dan is een functie als administratief medewerker misschien wel iets voor jou.

 

Wat doet een administratief medewerker? 

Administratie is iets wat in ieder bedrijf terugkomt, denk aan de boekhouding en binnenkomende post. Dit moet natuurlijk allemaal worden doorgenomen en worden bijgehouden. Als administratief medewerker ben jij daarvoor verantwoordelijk en verwerk je alle administratie van het bedrijf nauwkeurig en gestructureerd.

Administratief medewerkers zijn overal nodig, in kleine familiebedrijven, maar ook in grote internationale bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als GLS en Wehkamp.  

Als administratief medewerker zorg jij ervoor dat alle administratie binnen het bedrijf wordt verwerkt. Dat kan zijn het verwerken van de boekhouding, het bijhouden van de agenda en telefonisch contact houden met klanten. In sommige gevallen ben je ook verantwoordelijk voor de receptie. Denk bijvoorbeeld aan het ontvangen van klanten en inkomende telefoontjes doorverbinden naar de juiste persoon. Meer informatie over het werk van een receptionist vind je  hier [linkje receptionist]. 

Per bedrijf verschillen de taken van administratief medewerker. Bij een groot bedrijf werk je meestal samen in een team en is ieder voor een bepaalde taak verantwoordelijk, in kleinere bedrijven kan het zo zijn dat je de gehele administratie en boekhouding alleen verwerkt. 

"Werken als administratief medewerker kan vaak ook parttime of vanuit huis"

Image

Hoe word je een administratief medewerker? 

Als administratief medewerker heb je vaak geen specifieke opleiding nodig. Er zijn wel opleidingen die goed aansluiten, denk aan MBO bedrijfsadministratie of MBO receptionist. Meestal wordt er minstens MBO niveau gevraagd en enige administratieve ervaring. Ook kan het zijn dat je voorkennis hebt van specifieke programma’s of systemen of een ander opleidingsniveau. Het verschilt per bedrijf wat de eisen precies zijn. Als je nog geen ervaring hebt is een opleiding in de branche wel aan te raden om sneller aan een baan te komen. Kijk hier voor de mogelijkheden die wij je kunnen bieden. 

Belangrijk is dat je als administratief medewerker gestructureerd kunt werken, je neemt vaak meerdere taken op je en hebt een verantwoordelijke functie. Vaak ben je als administratief medewerker het eerste aanspreekpunt van klanten en een onmisbare tussenpersoon in de organisatie, het is dus ook belangrijk dat je klantvriendelijk bent en het overzicht goed kunt bewaren. 

 

Wat verdient een administratief medewerker gemiddeld? 

Als Administratief medewerker zul je ongeveer tussen de 1900 en 2600 euro bruto per maand verdienen, op basis van een fulltime dienstverband. Je salaris zal afhangen van het aantal uren per week, je werkervaring en de verantwoordelijkheden in de functie. Ook is de functie van administratief medewerker goed parttime te doen en zijn er vaak mogelijkheden om parttime te werken. De meeste administratieve functies zijn tijdens kantoortijden. 

 

Wat is het carrièreperspectief van een administratief medewerker? 

Administratief medewerkers zijn altijd nodig, dus er zal altijd werk voor zijn. Het prettige is dat je de functie ook vaak parttime kunt uitvoeren en het hierdoor een flexibele baan is in combinatie met je privéleven. Omdat het een kantoorfunctie is, is het fysiek geen zwaar werk en kun je het vaak langere tijd volhouden. Als je de ambitie hebt kun je als administratief medewerker veel kanten op en is het voor veel functies een goede basis. Je kunt je op den duur bijvoorbeeld specialiseren in de richting van commercieel medewerker, orderadministratie of salarisadministratie.