Office manager vacatures

Image

Word jij graag overal bij betrokken, kan iedereen op jou bouwen en vind je het leuk om van alles te regelen? Zoek dan eens op vacatures voor de functie van Office manager, dat is vast iets voor jou!  

 

Werken als office manager

Een Office Manager is degene die allerlei uiteenlopende zaken op een afdeling of organisatie managet zodat andere medewerkers zich kunnen focussen op hun eigen werkzaamheden. 


Wat doet een office manager?

Als Office manager ben je voor iedereen hét aanspreekpunt binnen het bedrijf. Een betrouwbare en flexibele collega die ervoor zorgt dat de dagelijkse werkzaamheden soepel verlopen. Het is een heel veelzijdig beroep, want je werkzaamheden kunnen behoorlijk verschillen qua inhoud en niveau per werkgever.  Over het algemeen besteden Office managers een aanzienlijk deel van hun tijd aan secretariële werkzaamheden, net zoals veel secretaresses geregeld officemanagementtaken uitvoeren. 

Vaak gaat het om administratieve werkzaamheden. Denk aan het verwerken van documenten, post, bijhouden en beheren van agenda's en het beantwoorden en doorzetten van binnengekomen vragen. 

Maar ook ondersteunende werkzaamheden op facilitair, financieel of HR gebied komen veel voor. Zoals het beheer van kantoorvoorraden, - ruimtes en -uitrusting, het verwerken van facturen, doen van de boekhouding, het ontvangen van nieuwe collega's, zorgen voor personeelsatttenties- en evenementen. Het kan zijn dat er ook commerciële taken van je gevraagd zoals het bijhouden van klantdossiers en organiseren van acquisitiewerkzaamheden. 

"Als Office manager ben je voor iedereen hét aanspreekpunt binnen het bedrijf. Een betrouwbare en flexibele collega die ervoor zorgt dat de dagelijkse werkzaamheden soepel verlopen."

Image

Hoe word je een office manager?

Omdat je als Office manager vaak hét visitekaartje van het bedrijf bent en veel administratieve en communicatieve werkzaamheden doet vragen werkgevers meestal minimaal een mbo- opleiding. De opleiding tot secretaresse is een mooie basis. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is vaak een must. 
Wanneer het tot jouw taken hoort om ook leiding te geven, is vaak een (verkorte) hbo-opleiding nodig. Wil jij je omscholen tot Office manager? Dan zijn er vaak wel (betaalde) mogelijkheden die werkgevers bieden. Kijk ook eens bij onze opleidingen. 


Wat verdient een office manager?

Het salaris van een Office Manager ligt tussen de 2500 en 2700 euro bruto per maand bij een werkweek van 40 uur. Wat je als Office Manager precies verdient hangt af van de sector waarin je gaat werken, de inhoud van je werkzaamheden en de ervaring die je meebrengt. Je kunt als Office manager een beter salaris verdienen door meer verantwoordelijkheid op je te nemen en door te groeien naar een leidinggevende functie. 

 

Wat is het carrièreperspectief van een office manager?

Nu het steeds normaler wordt om vanaf andere plekken te werken dan alleen kantoor, is de rol van Office manager steeds belangrijker geworden. De kans op een baan als Office manager is dus goed.