Een duurzame oplossing voor het tekort aan operators

Image

Naast de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, valt er nog iets op: de stijgende vraag naar één medewerker in het bijzonder: de operator. Timing heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld die zowel voor de klant als de flexkracht perspectief biedt en efficiënt is gebleken. Samen met organisatie Litop leiden we flexkrachten op tot ‘operator’. Zo voldoen we aan de klantvraag en werken we tegelijk aan de duurzame inzetbaarheid van onze flexkrachten. 

Benieuwd hoe we het operator traject, in de praktijk, hebben georganiseerd? Bekijk onderstaande video van onze klant Bolletje! 

Tekst gaat verder onder de video.

Altijd leren. Altijd.  
Deze belofte betekent dat onze flexkrachten zich continu persoonlijk kunnen ontwikkelen. We bieden praktijkgerichte opleidingen die gericht zijn op de skills en vaardigheden die aansluiten bij onze klanten. Door het aanbieden van opleidingen en trainingen blijven onze flexkrachten duurzaam inzetbaar en beschikken zij over actuele kennis en vaardigheden, waardoor zij iedere dag kansen kunnen pakken op de arbeidsmarkt.   

Nicole Köbben, directeur HR Timing: “Onze ambitie is om de meest gewaardeerde regisseur van flexibele arbeid en payrolling in Nederland te zijn. Door te investeren in de ontwikkeling van onze flexkrachten, snijdt het mes aan twee kanten. We bieden onze flexkrachten (doorgroei)perspectief en omdat het opleidingsprogramma is afgestemd op de klant, vervullen we lastig in te vullen vacatures bij onze klanten. Dit zorgt niet alleen voor behoud van onze medewerkers, maar versterkt ook de employer brand van ons en die van onze klant wat weer helpt bij de werving van nieuwe flexkrachten.”  

Operatortraject in de praktijk getest  
Het operator traject is recent toegevoegd aan ons scholingsaanbod dankzij de samenwerking met Litop. Zo legt Nicole Köbben uit: “Litop biedt een praktische manier van opleiden, omdat de opgedane kennis gelijk toegepast kan worden in het dagelijkse werk. De lesstof bevat generieke onderdelen, maar is ook op maat gemaakt voor het machinepark en productieprocessen van onze klanten. Dat biedt een efficiënte leermethode waar onze flexkrachten en klanten zeer tevreden over zijn.”  

Met het operator traject zorgen we dat onze flexkrachten aansluiten op de veranderende arbeidsmarkt en zodoende duurzaam inzetbaar blijven. En voor onze klanten kunnen we zorgen voor flexkrachten die beschikken over de benodigde kennis en vaardigheden.  

Nieuwgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Ook voor jouw bedrijf kunnen we interne opleidingen op maat verzorgen. Vul het contactformulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.