Financieel medewerker vacatures

Image

Ben jij goed met cijfers en vind je het belangrijk dat alles klopt? Dan is het werken als financieel medewerker vast iets voor jou. Ieder bedrijf heeft uitgaven en inkomsten, het is belangrijk dat dit allemaal goed wordt bijgehouden. Dat is de taak van een financieel medewerker.

 

Wat doet een Financieel medewerker? 

Als financieel medewerker ben je verantwoordelijk voor de financiën binnen een bedrijf. Dit doe je alleen of samen in een team, dit hangt meestal af van hoe groot het bedrijf is.  

Dagelijks controleer jij alle financiële administratieve gegevens en verwerk je deze. Denk aan inkoopfacturen verwerken en het opstellen van verkoopfacturen. Ook houd je de boekhouding bij, denk aan crediteuren- en debiteurenbeheer en zet je betalingen klaar. Verder kan het zijn dat je assisteert bij het samenstellen van jaarstukken. 
 
Als financieel medewerker is het belangrijk dat je je verantwoordelijk voelt, je hebt een belangrijke taak binnen het bedrijf. Het is belangrijk dat jij je verantwoordelijk voelt voor het goed op orde houden van de financiën. 

Image

Hoe word je een Financieel medewerker? 

Als financieel medewerker heb je meestal een opleiding nodig, bijvoorbeeld een MBO-opleiding in de richting bedrijfsadministratie en voor grotere bedrijven wordt er vaak ook relevante werkervaring gevraagd. Het kan zijn dat bedrijven ervaring met bepaalde programma’s of systemen van je vragen. Ieder bedrijf en iedere functie is anders, dus dat zal per bedrijf verschillend zijn. Meer informatie over opleidingsmogelijkheden via Timing vind je hier.

Verder is het voor jou als financieel medewerker belangrijk dat je cijfermatig inzicht hebt en verantwoordelijkheidsgevoel met je meedraagt. Ook zul je veel met andere afdelingen samenwerken en soms met klanten communiceren, daarom is het belangrijk dat je ook communicatief sterk bent. 

 

Wat verdient een Financieel medewerker gemiddeld? 

Als financieel medewerker verdien je ongeveer tussen de 2.000 en 3.100 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Je salaris zal afhangen van het aantal jaren werkervaring, opleidingsniveau en verantwoordelijkheden van de functie. Soms kun je ook parttime aan de slag en meestal werk je tijdens kantoortijden. 

 

Wat is het carrièreperspectief van een Financieel medewerker? 

Als financieel medewerker heb je een verantwoordelijke taak en ben je onmisbaar binnen een organisatie. Meestal werk je op kantoor bij het bedrijf zelf, het kan ook zijn dat je deels vanuit huis mag werken. Vaak heb je als financieel medewerker een stabiele baan, er zal altijd werk voor je zijn in deze richting.