Werken en leren tegelijk? Maar natuurlijk!

Image

Deze week presenteerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de resultaten van een onderzoek onder mbo-studenten. Hierin kwam onder meer naar voren dat veel mbo-studenten niet doorleren. Voor veel jongeren is de werkvloer juist een goede leerschool is, en het mooie is dat zij ondertussen ook geld verdienen. De combinatie van werken en leren wordt in de toekomst veel belangrijker. Bedrijven en scholen zullen daarom ook steeds intensiever met elkaar moeten samenwerken. Wij zien hierin dan ook mooie kansen voor onze flexkrachten.

Leren op de werkvloer

In de verschillende publicaties die zijn verschenen werd Ton Heerts, voorzitter van de mbo-raad, geciteerd. Hij zegt dat je voor een leuke en goedbetaalde baan je niet per se hoeft door te leren. Het bedrijfsleven staat te springen om leergierige en handige mensen. Timing herkent dit ook. Opdrachtgevers vinden het belangrijk dat flexkrachten praktisch ingesteld en gemotiveerd zijn. Leren kan namelijk ook op de werkvloer. Timing biedt samen met werkgevers veel mogelijkheden om al werkend cursussen te volgen, certificaten te halen of online trainingen te volgen. Dat bedrijven en scholen steeds meer moeten gaan samenwerken in de toekomst, vinden wij een goed idee!

Banen in alle branches

Uit het CBS-onderzoek blijkt ook dat ongeveer de helft van de meiden een opleiding in de sector Zorg & Welzijn doet. Jongens kiezen vooral voor opleidingen in de sector Techniek. Timing heeft momenteel veel leuke vacatures die hierop aansluiten. Maar ook in andere sectoren is er veel werk te vinden. Er zijn veel mooie bedrijven binnen mooie branches die leuke, afwisselende, flexibele, uitdagende vacatures bieden. Benieuwd naar een baan in de Techniek of Zorg? Of toch liever in de Horeca, Logistiek, Productie, Schoonmaak of Administratie? Check snel onze vacaturepagina, er staat ongetwijfeld een baan tussen die je aanspreekt.