Vakantiedagen bijna op? Zo haal je er meer uit!

Image

Met ingang van deze week zijn alle scholen in Nederland weer begonnen. Ook werkend Nederland draait daarmee weer op volle toeren. Ben je net terug van vakantie? Dan hopen we dat die after holiday dip niet al te groot is. Wie weet kun je binnenkort nog een lekker lang weekend of een ander leuk uitje plannen. Leuk om naar uit te kijken! Slim omgaan met je vakantiedagen is dan wel een pré want ze zijn een keer op. Een aantal tips om het meeste uit je vakantiedagen te halen!

Tip 1. Slim plannen

Wil je vrije uren opnemen voor een lang weekend, en er hierbij voor zorgen dat je minder vakantiedagen inlevert dan nodig? Dan is het slim om te kijken of je rondom officiële feestdagen vrij kunt nemen. Een voorbeeld: Kerst valt dit jaar op woensdag en donderdag. Werk je alleen op de doordeweekse dagen, dan kun je door de vrijdag vrij te nemen een heel lang weekend vrij plannen. Je levert maar één verlofdag in en hebt dan vijf dagen weekend. Hoe fijn is dat! En zo kun je natuurlijk ook rondom de Paas- en Pinksterdagen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Overleg wel goed met je werkgever en informeer naar de mogelijkheden. Niet in elke branche zijn feestdagen de juiste periode om vrij te nemen, omdat dit juist de piekmomenten zijn waarbij er veel personeel nodig is. En het is natuurlijk ook wel zo collegiaal om hierin ook rekening te houden met collega’s.

Tip 2. Meer werken, meer vakantiedagen

Het aantal vakantiedagen dat je opbouwt, staat in relatie tot het aantal uren dat je werkt. Hoe meer je werkt, hoe meer vakantiedagen je dus opbouwt. Als flexkracht kun je bij je werkgever aangeven dat je een bepaalde periode extra dagen of uren beschikbaar bent. Op deze manier verdien je niet alleen meer geld, maar werk je ook aan de opbouw van je vakantie-uren. Dat zijn dus twee vliegen in één klap!

Tip 3. Your Own Planning!

Maak gebruik van ons zelfroostersysteem YOP! Als flexkracht kan je hiermee je verlofdagen  aanvragen. Maar wil je je vakantiedagen niet voor ieder wissewasje inzetten, dan kun je er natuurlijk ook voor zorgen dat je slim ingeroosterd wordt. Doordat je jezelf inplant op de beschikbare diensten, kun je rekening houden met je privé planning. Wil je een keer op maandag wat later beginnen omdat je weet dat je een druk weekend voor de boeg hebt? Dit kan je dus in YOP! eenvoudig aangeven.

Heb je nog meer vragen over je vakantiedagen? Neem gerust contact op met jouw contactpersoon op de vestiging bij jou in de buurt. Zij helpen je hier graag bij!