Top 3 uitgaven van jongeren

Image

Waar jongeren geld aan uitgeven is vaak afhankelijk van de (thuis)situatie, de vaste lasten per maand en de leeftijd. De één woont nog lekker thuis, de ander woont al op kamers. En de één is al in het bezit van een auto, terwijl weer een ander gewoon lekker elke dag op zijn stalen ros springt. Waar geven - gemiddeld genomen - jongeren hun geld aan uit? Timing onderzocht het.

Vaste lasten op 1

Bovenaan de lijst van uitgaven van jongeren staan de grootste, maar helaas niet te vermijden maandelijkse vaste lasten. Te denken valt aan de verzekeringen en studiekosten (zoals studieboeken en schoolspullen). En ook vervoerskosten zoals de kosten voor het openbaar vervoer en onderhoud, verzekeringen van de fiets, brommer of auto vallen hieronder. Ditzelfde geldt overigens ook voor verkeersboetes….. gelukkig heb je deze kosten aardig zelf in de hand.

Genieten op 2

Gelukkig staat ‘Genieten’ niet al te ver van de nummer 1 vandaan. Jongeren geven graag een substantieel deel van hun inkomsten uit aan de leukere dingen in het leven, zoals uitgaan. Lekker de kroeg in, uit eten gaan, dansen in de club en de bioscoop. En niet te vergete, festivals bezoeken. Een dagje weg naar een pretpark of zwembad is ook erg populair. En niet te vergeten: op vakantie! Deze laatste activiteit slaat alleen wel een aardig gat in het budget. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat niet alleen jongeren, maar ook volwassenen op vakantie altijd meer uitgeven dan van tevoren gepland. Maar één ding is zeker: genieten doen ze wel!

Uiterlijke verzorging op 3

Vast en zeker niet heel verrassend, maar ook het uiterlijk is belangrijk. Uit het uitgavenpatroon van jongeren blijkt dat zij niet alleen aan kleding en schoenen de nodige euro’s uitgeven, zeker ook aan uiterlijke verzorging. In deze laatste categorie staan gel, make-up, een lekker shampootje en een bezoek aan de kapper in de top 5. Leuk om te weten!  

Geef jouw uitgavenpatroon een boost deze zomer!

Wij hebben veel toffe zomerbanen voor jou, waarbij je een mooi extra zakcentje kunt verdienen voor de zomer. En wat hierbij nog veel leuker is: je maakt door te solliciteren op één van onze zomerbanen kans op toegangskaarten voor festivals of op andere toffe festivalprijzen. Pak nu snel jouw zomerbaan! 

(bron: Nibud/Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting)