Tips om beter rond te komen

Image

We leven op dit moment in bijzondere tijden. Wij merken allemaal de gevolgen in onze portemonnee van de toenemende inflatie. In de supermarkt, bij de benzinepomp of op onze energierekening.

De afgelopen maanden zijn de kosten van ons levensonderhoud heel hard gestegen. Deze tips helpen jou om meer grip te krijgen op je financiële situatie.

Zorgen over geld?

Niets om je voor te schamen. Blijf er niet mee zitten, maar kijk wie jou kan helpen bij je geldzaken. Zoals naaste vrienden of familie of lokale instanties zoals de gemeente. Ook kan je op de website van Geldfit terecht voor gratis tips en (anoniem) advies.

Weet wat je uitgeeft

Weet jij waar je precies je geld aan uitgeeft? Zorg dat je overzicht hebt in alles wat binnenkomt en wat er uitgaat. Het bijhouden van je uitgaven is vaak de eerste stap als je wilt besparen. Als je weet waar je geld naartoe gaat, kun je bepalen waar je kunt en wilt besparen. Dat geeft overzicht en grip.


Betaal je vaste lasten altijd en op tijd

Vaste lasten zijn bijvoorbeeld je (zorg)verzekering, huur, hypotheek, energierekening en rente en aflossing op een lening. Zorg ervoor dat je deze altijd en op tijd betaalt, net als je belastingen. Kijk met regelmaat naar je banksaldo en je betalingen. Is een betaling mislukt? Neem contact op met het bedrijf of de instantie waar jij geld aan had moeten betalen en zorg voor een betalingsregeling.

Weet waar je recht op hebt

Vaak heb je recht op meer voorzieningen of toeslagen dan je denkt. Met een laag inkomen heb je recht op verschillende toeslagen. Je kunt in aanmerking komen voor extra voorzieningen voor je kinderen of bijvoorbeeld kwijtschelding van lokale lasten. Deze tool van het Nibud kan je helpen: BerekenUwRecht.

Vraag energietoeslag aan en bespaar energie

Heb jij al gekeken of jij recht hebt op € 1300 energietoeslag? Om precies te weten hoe de energietoeslag in jouw gemeente werkt, kun je rechtstreeks contact opnemen met jouw gemeente of ga je bij ze langs. Via de website van Geldfit klik je gemakkelijk jouw gemeente aan. Ook hebben wij 10 belangrijke tips om te besparen op je energierekening voor je op een rijtje gezet. Klik op de link om ze te lezen. 

Minder winkelen en consumeren

Zorg ervoor dat je bewuster winkelt en minder spullen koopt, dat bespaart veel geld. Consumeer minder, zo simpel is het. Even geen nieuwe broek deze maand, geen geurtje die in de aanbieding is, geen nieuwe televisie. Gewoon even niks. Schrijf voor jezelf eens op welke uitgaven je afgelopen maand hebt gedaan. En bepaal welke uitgaven je niet had hoeven doen. Toch best veel hè?

Verdien extra bij

Er staan veel vacatures open. De banen liggen voor het oprapen. Als je steeds moeilijker rond kan komen, dan is het verstandig om te kijken hoe je toch extra geld kunt verdienen. Op onze website vind je veel verschillende vacatures bij mooie werkgevers. Klik hier om naar alle  vacatures te gaan.