Timing groeit tot nummer 3 uitzendbureau Nederland

Image

De jaarlijkse omzetranglijst van de flexbranche vertoont dit jaar een opmerkelijke verschuiving in de top van Nederlandse uitzendbureaus. Voor het eerst heeft een familiebedrijf de top 3 bereikt en twee beursgenoteerde collega’s ingehaald. Hiermee verstevigt ADG Dienstengroep de positie op het gebied van flexibele arbeid en is de Timing Holding nummer 3 uitzendbureau van Nederland. Dit blijkt uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top 100-2019.

Afgelopen periode is er veel aandacht voor de toekomst van flexibele arbeid. De flinke omzetverschuivingen aan de top tonen aan dat de markt consolideert door overnames en de beursgenoteerde bedrijven achterop raken bij nieuwe flexbedrijven. Daarmee is de ‘traditionele’ uitzender steeds minder in het Nederlandse straatbeeld terug te vinden. “Als familiebedrijf kiezen we voor groei en de lange termijn. Daarom hebben we vorig jaar In Person overgenomen en zijn we door heel het land nog altijd met veel vestigingen aanwezig. Wij zetten onze flexkrachten op de eerste plaats en dat valt op. Dat we nu tot de top 3 van uitzendbureaus zijn toegetreden is een compliment voor al onze flexkrachten en opdrachtgevers,” aldus Paul Haarhuis, CCO van Timing. 

Waardering voor uitvoerend werk

Binnen het familiebedrijf heerst een zeer sterke cultuur. Timing gelooft in de kracht van mensen die doen en maakt zich hard voor de waardering van uitvoerend werk. Deze aanpakkers houden Nederland draaiende. Zij zijn de motor van onze samenleving. “De impact van het hebben van werk op onze flexkrachten is groot. We zijn er trots op dat wij hier aan bij kunnen dragen. Voor veel jonge mensen is dit ook een reden om voor Timing als werkgever te kiezen. We investeren ook in de persoonlijke ontwikkeling van flexkrachten. Zodat zij kunnen groeien en zich verder kunnen ontwikkelen,” aldus Paul Haarhuis. “Hiermee weten we flexkrachten en opdrachtgevers steeds langer met elkaar te verbinden, ook in een krappe arbeidsmarkt. We zijn blij dat steeds meer opdrachtgevers onze expertise in uitvoerend werk zien en ons het vertrouwen geven. Vanuit deze positieve spirit weten niet alleen wij te groeien, maar ook onze klanten en flexkrachten.”

Flexmarkt Omzetranglijst Top 100-2019 

Top 5 uitzendbureaus 2019 (positie en omzet 2018 in miljoenen)
1. Randstad ( -, M€ 3460)
2. USG People ( -, M€ 1071)
3. Timing (+2, M€ 715)
4. Manpower Group NL (-1, M€ 707)
5. Adecco (-2, M€ 611)

De Flexmarkt Omzetranglijst Top 100 geeft een overzicht van alle flexbedrijven met uiteenlopende vormen van dienstverlening in personeelsbemiddeling en -inhuur. In deze totale ranglijst heeft Timing de vijfde positie bemachtigd. Specifiek als uitzendorganisatie heeft Timing, mede door de overname van In Person, zowel Manpower Group NL als Addeco Group ingehaald en is daarmee gegroeid tot nummer 3 uitzendbureau van Nederland.

Bron: https://www.flexmarkt.nl/algemeen/flexmarkt-omzetranglijst-top-100-2019-online/#prettyPhoto

Over Timing

Timing is al 25 jaar specialist in uitvoerend werk. Met ruim 960 medewerkers zet de uitzendorganisatie zich dagelijks in om kansen te creëren voor alle aanpakkers van Nederland. De dienstverlening bestaat uit uitzenden, detacheren, payrolling, werving en selectie en in-house services. Timing maakt het regelen van werk voor flexkrachten en opdrachtgevers makkelijk en geeft meerwaarde aan uitvoerend werk. Het bedrijf is onderdeel van de ADG Dienstengroep.