Timing, ADG, Asito en gemeente Almelo starten project ‘Statusbouwers’

Image

Timing, ADG, Asito en gemeente Almelo starten samen het project ‘statusbouwers’ waarbij 25 statushouders begeleid worden om hun weg te vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ze worden een jaar lang intensief begeleid door een jobcoach vanuit Timing en worden gekoppeld aan een buddy. Deze helpt zowel werkgever als werknemer door het uitleggen van bedrijfsregels, werkzaamheden en bijvoorbeeld de Nederlandse taal.

 

Samen bouwen aan een toekomst

In samenwerking met Vluchtelingenwerk worden opdrachtgevers geïnformeerd over het werken met statushouders en ondersteund door een buddy op de werkvloer.

Wanda Wever, manager EMPower & Ambassadeur MVO: “Het is belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt op de arbeidsmarkt. Met ‘Statusbouwers’ gaan we ons gezamenlijk inzetten om die kansen te creëren voor de statushouders in de gemeente Almelo. We hebben er zin in en kijken er vol vertrouwen naar uit om passend en duurzaam werk voor hen te vinden.”

“Mooi om aan dit project te mogen deelnemen en om voor anderen iets te kunnen betekenen. Ik hoop dat wij een inspirator en aanjager zijn om de handen ineen te slaan en alle nodige hulp te bieden in welke vorm dan ook.” voegt John Verpoort, Adviseur Inclusiviteit Asito, hieraan toe.

Sharon Heupers is een van de buddy’s die een groep van 25 statushouders richting werk begeleidt. ''Ik vind het belangrijk dat deze projecten bestaan. Ik ben blij dat ik ze kan helpen met de eerste stappen, die zij zetten op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit zorgt ervoor dat ze een toekomst hebben in Nederland. We oefenen samen de Nederlandse taal, maken oefeningen en hebben het over de Nederlandse werkcultuur. Volgende week hoort één van mijn deelnemers of hij een vast contract aangeboden krijgt."

""Mijn doel is om voor al deze mensen een duurzame baan te vinden, een baan in de richting waarin ze willen werken en nog kunnen doorgroeien.""

Sharon Heupers

Als landelijke uitzendorganisatie staat Timing midden in de samenleving en zetten we ons graag in voor projecten die bijdragen aan het MVO-beleid. We vinden dat iedereen recht heeft op prettig werk om trots op te zijn. Benieuwd wat we op dit gebied allemaal doen? Je leest het hier.