Doen voor elkaar

Als landelijke uitzendorganisatie staan we midden in de samenleving. Daarom proberen we het milieu zo min mogelijk te belasten en hebben we een duidelijke visie over hoe we op een goede manier met mensen omgaan. Maar we maken echt het verschil door te doen waar we goed in zijn. We vinden dat iedereen recht heeft op prettig werk om trots op te zijn. Want, werk is belangrijk. Natuurlijk om geld te verdienen, maar ook om jezelf te ontwikkelen en om sociale contacten te leggen. Als je werkt, tel je mee en doe je mee. Heel vanzelfsprekend? Lang niet voor iedereen. Er zijn steeds meer mensen voor wie het lastig is om een fijne baan te vinden. Omdat ze te laag zijn opgeleid, de taal niet spreken of een beperking hebben.

Betere aansluiting arbeidsmarkt

Als arbeidsmarktspecialist voelen we ons verantwoordelijk en kijken we heel praktisch waarom iemand niet aan het werk komt. Door het bieden van gerichte opleidingen, trainingen en praktijkgerichte stages bij onze opdrachtgevers zorgen we ervoor dat ze beter aansluiting vinden op de arbeidsmarkt. Ook ontwikkelen we slimme tools om mensen met een arbeidsbeperking makkelijker zelfstandig met werkgevers in contact te brengen. Ons doel is dat we in 2017 bij 10% van onze flexkrachten de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen.

Processen verder verduurzamen

Jaarlijks proberen we de CO2 uitstoot verder terug te dringen. Om dit te realiseren kijken we met name naar de grootste vervuilers: de panden en het wagenpark. Iedere auto die aan vervanging toe is, wordt bijvoorbeeld vervangen door een auto die een lagere CO2 uitstoot kent. Op dit gebied zetten we flinke stappen. Stootte de gemiddelde auto bij Timing in 2014 gemiddeld nog 117 gram CO2 per kilometer uit, in 2015 was dit 109 gram. Slimme technologie├źn bieden steeds meer mogelijkheden om het energieverbruik van onze locaties te monitoren en te beheren. Ook hier liggen veel kansen.

Wilt u weten welke stappen wij in 2015 hebben gezet op het gebied van duurzaam ondernemen? Lees het in ons MVO-jaarverslag.

Foto

100% werkzaam: het matchplatform voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers

Ga naar 100%werkzaam