Flexkrachten zetten de stap naar operator bij Europastry

Weliswaar lijkt de arbeidsmarkt in een iets rustiger vaarwater te komen, de vraag naar operators blijft ongekend hoog. De functie van operator prijkt nog steeds bij het UWV op de lijst van kansrijke beroepen. Door te investeren in het opleiden van operators zet je je bedrijf op voorsprong. Europastry zet hier samen met Timing vol op in. Met succes!

Image

Laagdrempelig

Het is een misverstand dat leren alleen is weggelegd voor theoretisch opgeleide mensen. Uit het SEO Economisch Onderzoek 2023 naar duurzame inzetbaarheid komt naar voren dat 87% van de flexkrachten aangeeft dat hun huidige baan vereist dat ze nieuwe dingen leren. Hiervan geeft maar liefst 41% aan dat dit regelmatig tot altijd het geval is. Met Steps speelt Timing hierop in. Dit is een platform waar op een laagdrempelige manier trainingen en cursussen worden aangeboden toegespitst op de praktijk. Ruben Smit, projectmanager opleiden flexkrachten bij Timing licht de werkwijze toe.  “Wat we doen is ons aanbod opdelen in kleinere, behapbare stukken zodat het voor flexkrachten overzichtelijk blijft. Zo hebben we de leerlijn tot Basisoperator opgesplitst in een vooropleiding, de certificaat- en de diplomaroute. Deze sluiten op elkaar aan. Je wordt gestimuleerd om de volgende stap te zetten, doordat je een deel van de opleiding al gevolgd hebt in het traject ervoor.”  

De toekomst heb je zelf in de hand

Dat dit goed werkt heeft Europastry inmiddels ervaren. Er zijn maar liefst 30 mensen met de vooropleiding operator gestart en de eerste 11 flexkrachten hebben deze inmiddels met succes afgerond. Opleidingscoördinator Jurgen Kamphuis van Europastry is er trots op. “Onze medewerkers zijn ons belangrijkste en meest waardevolle kapitaal. Talent, durf en betrokkenheid zijn altijd welkom en stimuleren we daarom actief. Dit opleidingstraject sluit hier naadloos op aan. Het is een leerzame opstap naar een mooie toekomst binnen ons bedrijf.” aldus Jurgen.

Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten. Niet alleen krijgen flexkrachten de kans om aan hun toekomst te bouwen. Ook voor Europastry is het een mooie manier om mensen aan het bedrijf te verbinden. Daarnaast werkt het enthousiasme van de eerste groep geslaagden motiverend voor de andere collega’s. Inmiddels is de volgende groep ook gestart. Kortom een slimme manier van samenwerken die ervoor zorgt dat iedereen continue over de juiste kennis en vaardigheden beschikt en daarmee de mogelijkheid krijgt om door te groeien in zijn/haar functie.  

Meer weten?

Wil je meer weten over onze leerlijn tot operator of ben je benieuwd welke opleidingen we nog meer binnen Timing aanbieden voor jouw sector? Laat het dan jouw Timing contactpersoon weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Image