“Bij DHL zagen we de uitstroom substantieel dalen”

Image

We kennen allemaal het gevoel van de eerste werkdag waarin alles en iedereen nieuw is. Je voelt je verloren, onzeker over wat er nu precies van je verwacht wordt en wat je zelf kan verwachten. Dat gevoel kan best lang aanhouden. Timing speelt hierop in met het buddy traject. Een laagdrempelige en praktische manier om flexkrachten vanaf dag één te begeleiden op de werkvloer. Dit voorkomt een ongewenst snelle uitstroom. 

Een goed begin is het halve werk

Een goede start begint al voordat iemand op de werkvloer stapt. Speciaal hiervoor heeft Timing in de app de onboardingsmodule. Hiermee kunnen flexkrachten zich thuis rustig voorbereiden op hun eerste werkdag. Hierdoor is direct duidelijk wat ze kunnen verwachten. Dit zorgt voor een vliegende start op de eerste werkdag. Met het buddy traject gaan we nog een stap verder. Buddy’s nemen flexkrachten de eerste week aan de hand en leren ze alles. Niet alleen over de werkzaamheden maar bijvoorbeeld ook over het belang van veiligheid. Dit levert het bedrijf heel veel op. 

Buddy training zorgt voor een goede voorbereiding

“We zien in de bedrijven waar we werken met buddy trajecten dat dit een positief effect heeft op de onderlinge communicatie. Dit werkt vervolgens door op alles in het werk. Werk wordt sneller opgepakt en de flexkracht voelt zicht al vrij snel onderdeel van het team." Aldus Jordi Oosterwijk, trainer en coach bij Timing. “Buddy’s hebben een cruciale rol. Zij bepalen mede iemands succes. Ze voorkomen dat iemand ongewild snel uitstroomt en zijn in staat om echte ambassadeurs van de organisatie te maken.

We vinden het belangrijk dat buddy’s zich daar bewust van zijn. Daarom heeft Timing  een korte training ontwikkeld waarin de buddy’s handvatten krijgen om die rol goed te begrijpen en in te vullen. Gedurende drie dagdelen worden praktijkvoorbeelden, rollenspellen, casussen en opdrachten gemaakt. Geen standaardtraining, maar volledig afgestemd op de dagelijkse praktijk van het bedrijf. Jaarlijks krijgen de buddy’s een refresh training zodat hun buddy-skills up to date blijven. Dat werkt echt en zien we ook terug in de scores van onze flexkrachttevredenheidsmetingen.”

Positieve ervaring bij DHL

Het Timing team in Den Haag introduceerde het buddy traject een jaar geleden bij DHL. “We signaleerden dat er relatief veel flexkrachten bij DHL binnen twee weken alweer vertrokken. We zijn gaan onderzoeken waarom dit was en kwamen er al vrij snel achter dat één van de reden was dat nieuwe flexkrachten zich op de werkvloer verloren voelden.” Aldus Timing Den Haag. “We hebben toen vijf ervaren flexkrachten als buddy uitgekozen om nieuwe flexkrachten te begeleiden. Met goede resultaten. De uitstroom in de eerste twee weken daalde substantieel. Zoveel zelfs dat de sitemanager van DHL dit ook op andere locaties wilde introduceren. Het mooie van dit traject is dat dit niet alleen goed werkt voor de nieuwe flexkrachten. De vijf ervaren flexkrachten die als buddy’s zijn gestart voelden zich ook extra gewaardeerd.”

Niet alleen DHL is enthousiast over dit traject, steeds meer klanten zetten dit traject met succes in. Wil je meer weten over ons buddytraject en hoe dit in jouw organisatie kan worden ingezet? Laat het dan jouw Timing contactpersoon weten. We kijken dan samen verder naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Image