Een baan vinden zonder ervaring? Dat kan!

Image

Het is niet altijd even makkelijk om een baan te vinden zonder werkervaring. Maar voor de nodige werkervaring heb je toch echt een leuke baan nodig. Waar begin je dan nu precies?  Lees hier hoe je zonder (relevante) werkervaring snel aan de slag kan gaan bij een leuk bedrijf!

Het is misschien overbodig om te vertellen, maar uiteraard kan de Timing vestiging bij jou in de buurt je goed helpen bij het vinden van jouw toffe baan. Zij weten precies welke vacatures er voor jou open staan en wat de mogelijkheden zijn voor jou. Voordat je contact opneemt met onze vestiging is het belangrijk om jezelf voor te bereiden. Hoe?  

#1 Weet wat je wilt

Om te beginnen is het goed om voor jezelf duidelijk te hebben waar je jezelf in de toekomst graag ziet. Denk hierbij aan:
- wat voor soort werk vind ik leuk?
- waarin wil ik mezelf blijven verbeteren?
Op deze manier breng je, samen met Timing, een loopbaanplan in kaart. Vind je dit soort vragen lastig om voor jezelf te beantwoorden? Timing helpt je graag in de zoektocht naar welke baan het beste bij jou past.

#2 Zorg voor een CV

Het is belangrijk om een CV op te stellen.  Ook wanneer je (bijna) geen werkervaring hebt. Maar wat zet je nu precies op je CV wanneer je hier nog niet veel invulling aan kunt geven? Denk bijvoorbeeld aan bijbaantjes die je hebt gehad, vrijwilligerswerk of een reis die je gemaakt hebt. Dit zijn namelijk allemaal aspecten die je op je CV kan zetten. Daarnaast kan je ook denken aan competenties van jezelf. Ben je communicatief sterk? Of kan je goed plannen en vind je het leuk om dingen te organiseren? En ben je daarnaast nieuwsgierig en een echte doorzetter! Zet dit dan allemaal op je CV!

#3 Ontwikkel jezelf

Daarnaast is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Je kan investeren in de toekomst door certificaten of cursussen te halen. Op deze manier vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt. Wist je dat je bij Timing ook verschillende opleidingsmogelijkheden hebt en je certificaten kunt halen? Zo kan je bijvoorbeeld gratis online trainingen volgen. Maak hiervoor snel en gemakkelijk een Timing account aan en volg trainingen via GoodHabitz.

#4 Wees voorbereid

De eerste indruk is ontzettend belangrijk bij een sollicitatiegesprek. Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Een goede voorbereiding is daarbij het halve werk. Lees je van te voren dus goed in over het bedrijf. Ga netjes gekleed op gesprek en zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent. Vergeet daarnaast niet om vragen te stellen tijdens het gesprek. Daarmee laat je zien dat je goed voorbereid bent.

#5 En… wees positief

Een positieve en enthousiaste instelling is erg belangrijk tijdens een sollicitatiegesprek. Laat zien wat jij werkgevers te bieden hebt. Want of je nu wel of geen werkervaring hebt, iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten. En wanneer je in jezelf gelooft, geloven anderen ook in je!