Veelgestelde vragen over Timing Assistent

1. WAT IS GOOGLE HOME?
De Google Home en Google Nest Mini zijn smart speakers of slimme speakers. Dit houdt in dat ze niet alleen uw muziek of andere audio kunnen afspelen, maar ook dat u ze commando’s kunt geven met uw stem om bepaalde acties uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het aan-/uitzetten van slimme verlichting, het spelen van een nummer op Spotify of een zoekopdracht uitvoeren op internet. De speaker voert deze opdracht vervolgens uit en zegt ook wanneer de opdracht is gelukt, of als het niet lukt.

Terug naar veelgestelde vragenoverzicht

2. WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN GOOGLE HOME EN GOOGLE ASSISTENT?
Wat is het verschil tussen Google Assistant en Google Home? Waar Google Home (of Google Nest Mini) de fysieke speaker is, is Google Assistant de software die stembediening mogelijk maakt. Google Assistant is ook geïntegreerd in de Google Home app, die u op uw smartphone of tablet kan installeren. Zo wordt uw smartphone ook een middel om spraakbediening toe te passen. Bijvoorbeeld als u in de auto zit en iemand wil bellen of een route wil opzoeken.

Met Google Home kan, naast de speaker, dus ook de Google Home app worden bedoeld. Deze app heeft u nodig om uw Google Home speaker in te stellen en andere platformen (Spotify, YouTube e.d.) of smart home apparaten eraan te koppelen. De Google Home app vormt in feite de centrale hub voor al uw smart home producten en alle platformen die kunnen samenwerken met Google Assistant.

Terug naar veelgestelde vragenoverzicht

3. HOE INSTALLEERT U DE GOOGLE NEST MINI SPEAKER?
Om de Google Home en de Google Nest Mini te kunnen installeren, heeft u de Google Home app nodig. Deze kunt u downloaden in de Google Play Store. Als u nog geen Google Account heeft, dient u deze aan te maken. Ook dient u met uw smartphone of tablet waar u de app op installeert aangesloten te zijn op hetzelfde wifi-netwerk als waar u de speaker op gaat aansluiten.

Zo installeert u de Google Google Nest Mini:

 • Plaats de Google Nest Mini en doe de stekker in het stopcontact
 • Ga naar de Google Home app. Klik op ‘Toevoegen (+)’, daarna op ‘Apparaat Instellen’ en op ‘Nieuwe apparaten in huis instellen’
 • De app gaat nu op zoek naar nieuwe apparaten die klaar zijn om geïnstalleerd te worden
 • Tik op het huis waaraan u het apparaat wilt toevoegen
 • De app zal nu uw smartphone of tablet gaan koppelen aan uw Google Nest Mini
 • Zodra de koppeling is gemaakt, wordt een geluid afgespeeld op de Google Nest Mini speaker, zodat u er zeker van bent dat het juiste apparaat is gekoppeld. Als u het geluid hoort, tik dan op ‘Ja’ in de app
 • Tik vervolgens op de ruimte waar uw Google Nest Mini staat (Woonkamer, Slaapkamer) of maak een aangepaste ruimte
 • Nu kiest u het Wifi-netwerk waar uw Google Nest Mini op moet worden aangesloten. Als u uw Wifi-netwerk niet ziet, kies dan voor ‘Ander Wifi-netwerk’
 • Verbind automatisch door het opgeslagen wachtwoord te gebruiken of voer uw wachtwoord handmatig in
 • Er wordt nu gevraagd of uw bepaalde opties wilt instellen, zoals Voice Match, uw adres. Zodat deze later automatisch gevuld kan worden en de mediaservices ingesteld kunnen worden om deze later automatisch te kunnen invullen en het instellen van mediaservices
 • Geef vervolgens uw apparaat een naam (Google Home, Google Nest Mini Slaapkamer o.i.d.)
 • Voeg eventueel een betaalmethode toe
 • Op het overzichtsscherm ziet u nog een keer alle instellingen die u heeft gekozen. Is alles correct? Kies dan voor 'Doorgaan' en 'Instellen voltooien'

Terug naar veelgestelde vragenoverzicht

4. "PRAAT MET TIMING UITZENDTEAM!" HOE WERKT HET?

De Timing Assistent is beschikbaar via de Google Assistant. Die kunt u aanroepen op uw Google Nest Mini of uw smartphone. U activeert de Timing Assistent door te zeggen: “Hey Google, praat met Timing Uitzendteam.” U hoort direct waar u de Timing Assistent voor kunt gebruiken. U kunt contact opnemen met een Timing vestiging in de buurt, informatie krijgen over de Wet Arbeidsmarkt in Balans of uw zelfkennis testen of u voldoende weet van deze nieuwe wet die in 2020 in werking treedt.

De Timing Assistent reageert het beste op de volgende vragen:

1. “Ik zoek een Timing vestiging”
2. “Ik wil contact met een dichtstbijzijnde vestiging”
3. “Wat is WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans)?”
4. “Wat is het effect op de ketenregeling / ontslagrecht / transistievergoeding / oproepcontracten / ww-premie / payrolling?”
5. “Test mijn kennis over de WAB”
6. “Start de WAB quiz”

Als u de Timing Assistent wilt verlaten zegt u “Stop”.

Terug naar veelgestelde vragenoverzicht

5. ONTWIKKELT DE TIMING ASSISTENT ZICH NOG VERDER?

Dit is de eerste versie van de Timing Assistent. Hierdoor kunnen we nog niet alle vragen beantwoorden, maar over een paar maanden kan dit zomaar anders zijn. We zijn in de eerste versie van start gegaan met de Wet Arbeidsmarkt in Balans omdat deze actueel en relevant is. We voegen nieuwe functies toe op basis van feedback en veelgestelde vragen en zullen hierdoor uw ervaring nog waardevoller en makkelijker maken.

Vindt u het interessant om in de toekomst nauw betrokken te worden bij andere innovaties van Timing? Meld u hieronder aan voor het Timing Innovatie Panel!


Terug naar veelgestelde vragenoverzicht

6. WAT GEBEURT ER MET MIJN GEGEVENS?

Door te praten met de Timing Assistent deelt u natuurlijk gegevens met Google en met Timing. Hoe dat precies werkt kunt u hier lezen.

Terug naar veelgestelde vragenoverzicht

7. OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN?

Meld u aan voor #Innographic en ontdek de laatste branche ontwikkelingen en nieuwste innovaties bij Timing. Met deze Timing nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. Meld u hier aan!

Terug naar veelgestelde vragenoverzicht

8. HET WERKT NIET! WAT MOET IK DOEN?

Check of uw software up to date is. Bij een Android telefoon heeft u minstens 5.0 nodig en bij een iPhone minstens 10.0. Check vervolgens of uw Google Assistant app up to date is door naar de App Store voor iPhone of de Play Store voor Android te gaan. Check tenslotte of de taal van uw smartphone of smart speaker ingesteld staat op Nederlands.

Verder is het belangrijk dat u de commando’s precies goed uitspreekt. Zeg “Hey Google” of “Oké Google” om de Google Assistant te activeren. En zeg daarna, in precies deze woorden: “Praat met Timing Uitzendteam” om de Timing Assistent te activeren. Vergeet daarbij niet te eindigen met “Uitzendteam”. Voor de exacte vragen zie “PRAAT MET TIMING UITZENDTEAM!” HOE WERKT HET?

Terug naar veelgestelde vragenoverzicht