Wout maakt jouw favoriete tijdschrift

Image

Wout Wellink is eind 2015 via Timing bij Senefelder Misset komen werken. Senefelder Misset is de grootste tijdschriftendrukker van Nederland. Ze produceren meer dan 600 titels per jaar; waaronder veel bekende vakbladen, tijdschriften en glossy’s. Wout begon als productiekracht en volgt nu de opleiding tot operator.

Nadat Wout van de middelbare school afkwam startte hij met een hbo-opleiding tot aardrijkskundeleraar. Dit bleek echter niet zijn grote ambitie te zijn. Ook de opleiding tot verpleegkundige wist hij niet tot een succesvol einde  te brengen. “Ik was zoekende, wist gewoon even niet welke kant ik op wilde. Ik ben bij Timing binnengestapt en gevraagd of zij mij konden helpen aan een tijdelijke baan”, vertelt Wout.

Waardevolle kracht
Die tijdelijke baan blijkt een goede zet te zijn. Wout: “Ik kwam binnen bij een ontzettend leuk bedrijf met een informele werksfeer en veel ruimte om je te ontwikkelen. Een soort geluk bij een ongeluk. Ik voelde mij hier al snel thuis.”

Zijn collega’s zagen in Wout ook een waardevolle productiekracht die hard werkt, zijn afspraken nakomt, flexibel inzetbaar is en goed in zijn werk is. Al snel werd hij gevraagd om in vaste ploegen mee te draaien. Wout zag dit wel zitten: “Mijn afdelingshoofd vroeg of ik de overstap wilde maken naar een 4-ploegensysteem en of ik wilde werken met één van de belangrijkste machines van deze afdeling; de Kolbus. Hier hoefde ik niet over na te denken natuurlijk.”

Opleiden tot operator
Inmiddels volgt Wout het traject tot ‘leerling operator’ om in de toekomst zelfstandig als operator binnen Senefelder Misset aan de slag te gaan. Hij gaat hierbij de VAPRO opleiding, speciaal op maat gemaakt voor Senefelder, volgen. “Je leert hier meer van de techniek van het productieproces en dit direct toe te passen in de praktijk. Over een paar jaar zie ik mijzelf als een vaste medewerker van het bedrijf die verstand heeft van zijn machine. Om vervolgens met die kennis een zo goed mogelijk product te maken. Ik ben Senefelder erg dankbaar voor de kansen die mij nu aangeboden worden”, besluit Wout.

"“Je leert hier meer van de techniek van het productieproces en dit direct toe te passen in de praktijk. Over een paar jaar zie ik mijzelf als een vaste medewerker van het bedrijf die verstand heeft van zijn machine.“"

Wout