Van een traditionele arbeidsmarkt naar een skill-based arbeidsmarkt

Image

De huidige arbeidsmarkt verandert snel en vraagt om een andere aanpak als we het hebben over het werven van ideale kandidaten. De meeste werkgevers letten bij het werven van personeel vooral op de werkervaring en diploma’s. Door ook te kijken naar skills en een diploma niet langer leidend is ontstaat er een bredere kijk op de arbeidsmarkt. Dit verbetert  de aansluiting tussen vraag en aanbod.  

De juiste mensen op de juiste plek
Veel talent wordt op dit moment niet voldoende benut. Bij de meeste vacatures worden eisen gesteld als ‘minimaal vijf jaar werkervaring’ waardoor kandidaten niet in aanmerking komen voor sommige functies terwijl ze wel de kwaliteiten hiervoor hebben. Hierdoor ontstaat er een mismatch. Door verder te kijken dan alleen het CV en te selecteren op basis van skills worden er verborgen talenten ontdekt. Het matchen op skills levert een verfijnder resultaat op waardoor er een brede groep kandidaten ontstaat. 

Voordelen skill-based arbeidsmarkt 
Niet alleen buiten je organisatie, maar ook intern liggen veel kansen. Door intern de juiste persoon voor de functie te vinden, wordt het aanbod van kandidaten groter en verlaag je de wervingskosten. Daarnaast gaat het werven van werknemers sneller en gesprekken met werknemers over hun groeimogelijkheden worden transparant en concreet. Door inzicht te geven in de potentie en daar de ontwikkelmogelijkheden op af te stemmen behoud je werknemers binnen jouw organisatie én ze kunnen zelf aan de slag met hun carrièrekansen. 

Ontdek ook het verborgen talent in jouw organisatie 
De mensen die je zoekt zijn vaak dichterbij dan je denkt. De kunst is om scherp te krijgen wat je in huis hebt. Om werknemers op basis van hun juiste skills te kunnen matchen zijn er analyse tools nodig waarin skills beoordeeld worden. Bij Timing werken we samen met Skillzilla. Skillzilla helpt om scherp in beeld te krijgen wat de potentie van medewerkers en sollicitanten is door het maken van skillprofielen.  

Het vertaalt opleiding, ervaring, hobby’s en interesses naar praktisch toepasbare skills. Die worden vervolgens gekoppeld aan persoonlijke groeipaden en passende functies. Zo kunnen interne vacatures ingevuld worden en worden medewerkers geholpen bij hun ontwikkeling. Wil je meer weten over Skillzilla? Kijk dan voor meer informatie op www.skillzilla.nl.