Het Timing MVO-team zet de bloemetjes buiten

Bij het AZC in Apeldoorn heeft het MVO-team van Timing tijdens NLDOET letterlijk de bloemetjes buiten gezet. We zorgden op deze dag samen met de bewoners voor mooie, goedgevulde plantenbakken voor een vrolijker aangezicht. Leuk om te doen én belangrijk. Waarom? Dat lees je hier.

Image

Belangrijk dat iedereen mee kan doen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook op het gebied van werk. Een baan is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een arbeidsbeperking, taalbarrière of een missende vooropleiding kan een flinke uitdaging zijn wanneer je passend werk zoekt.

Daarom hebben we onder andere veel contact met locaties van het COA en met AZC’s. Hierbij helpen we de mensen die in Nederland een bestaan opbouwen aan een baan en inkomen. En als dat nodig is ook aan taaltraining of extra begeleiding. 

De sleutel tot integratie voor nieuwkomers

"Wanneer je uit een onbekend land komt, de taal niet spreekt en de cultuur niet kent, is het best moeilijk om je weg te vinden. Vrijwilligerswerk en activiteiten doen samen met Nederlanders is daarom essentieel om de taal te leren, Nederland te leren kennen en een zinvolle bijdrage te leveren. Heel mooi dat collega's van Timing als 'buurtgenoten' van het AZC tijdens NLdoet samen met bewoners aan de slag gaan."  - Céline van Oosterhout, Coördinator nieuwkomers bij  Stichting Present Apeldoorn.

Image