Timing en Deventer Werktalent slaan handen ineen

Image

Op dit moment heeft 11 procent van de statushouders in Nederland werk. Tegelijk weten we dat er krapte is op de arbeidsmarkt. Ook Timing en Deventer Werktalent merken dit elke dag. De schreeuw om personeel klinkt luider dan ooit. Hoe kan het dat zoveel statushouders nog steeds zonder werk thuis zitten? Tijd voor actie.   

“40% van onze werkende populatie behoort tot de doelgroep ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’”, aldus Sandra de Haan van Timing. Daar vallen ook statushouders onder. “We werken nauw samen met gemeenten om de afstand voor deze mensen te verkleinen. Door het bieden van gerichte opleidingen, jobcoaching en trainingen zorgen we ervoor dat ze voldoende bagage hebben om te slagen op de arbeidsmarkt.” 

Begeleiding maakt duurzaam

Om extra begeleiding te kunnen bieden aan mensen die het nodig hebben zijn intercedenten van Timing opgeleid tot interne jobcoaches middels de HARRIE training. Tijdens de HARRIE training leren de intercedenten hoe zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het beste kunnen begeleiden. Op deze manier wordt er ingezet op een duurzame plaatsing. Het enthousiasme en de wil om te werken is alles wat we nodig hebben om iemand naar werk te begeleiden, want we zijn van mening dat er voor iedereen plaats moet zijn binnen de arbeidsmarkt.

Samenwerking

Timing is samen met Deventer Werktalent een project gestart om statushouders aan een baan te helpen. Niels Ooms van Deventer Werktalent is blij met de samenwerking. Timing heeft als intermediair een uitgebreid netwerk in Deventer en omgeving en biedt de kandidaat begeleiding. “Wij hebben kennis van wet- en regelgeving en van de kandidaat. Hierin zien we elkaars krachten en kunnen we verbinden.”

Succes

Het project heeft als doel om binnen één jaar 25 statushouders te bemiddelen naar werk in de provincie Overijsel. Op 23 mei 2019 hebben we een kick-off georganiseerd om de statushouders in Deventer te informeren over de mogelijkheden die Timing te bieden heeft. Vanuit daar heeft Timing een interne jobcoach aangesteld. Inmiddels zijn er vijf statushouders geplaatst bij diverse opdrachtgevers, vertelt De Haan.

"“De samenwerking met Deventer Werktalent verloopt erg prettig, we voelen ons gezamenlijk verantwoordelijk voor het resultaat. Dit geeft ook de kracht weer van een publiek-private samenwerking.”"

Sandra de Haan

Werkgevers

Eén van de werkgevers waar een kandidaat aan de slag is gegaan, is Vivera. “We zijn heel blij met Hasan, aldus Nicky Ulfman, Project Intercedent Incompany bij Vivera. Hasan gaat elke dag met een grote glimlach naar zijn werk, zoals we weten; een blije werknemer is een productieve werknemer! Hasan doet zijn werk naar grote tevredenheid bij Vivera. We raden het elke werkgever aan.”

Contact

Ook in gesprek over de mogelijkheden bij Timing en Deventer Werktalent? Neem dan contact op met [email protected]