Timing biedt flexkrachten zicht op hypotheek

Image

Met ingang van het nieuwe jaar kunnen flexkrachten die werken via Timing in aanmerking komen voor een perspectiefverklaring. Met deze verklaring wordt de kans op het verkrijgen van een hypotheek, en daarmee het kopen van een huis aanzienlijk vergroot voor werkenden met een flexibel arbeidscontract. 

Vier op de tien werkenden in Nederland beschikt over een flexibel arbeidscontract. Daarmee wordt de groep werknemers met een vast contract steeds kleiner. Doormiddel van deze perspectiefverklaring komt een eigen woning ook voor werkenden met een flexibele basis een stap dichterbij.

Timing zal zich per januari 2017 aansluiten bij het initiatief van brancheorganisatie ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), dat de afgelopen drie jaar heeft geëxperimenteerd met de perspectiefverklaring. Bij deze pilot waren onder meer de AFM, Vereniging Eigen Huis, NHG en diverse banken en hypotheekverstrekkers betrokken.

Jurriën Koops, directeur van de ABU, is zeer verheugd met de uitbreiding: “Deze stap is van grote betekenis voor flexkrachten in Nederland. Veel mensen met een flexibel contract zijn in de toekomst prima in staat om voldoende eigen inkomen te vergaren. Dan is het niet meer dan logisch dat ook zij toegang hebben tot een hypotheek en een eigen woning. Tot nu toe was dit lastig. De geldverstrekkers slechten deze drempels door te kijken naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid. De verklaring draagt op die manier bij aan de zekerheid van uitzendwerk.”

Flexwerkers moeten voor een Perspectiefverklaring minimaal een jaar in dienst zijn bij een uitzendbureau of detacheerder. Deze beoordeelt de vooruitzichten van de aanvrager aan de hand van diens werkervaring en inzetbaarheid. Met een Perspectiefverklaring op zak, kan een flexwerker vervolgens een hypotheek aanvragen bij ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, Regiobank of SNS.