Interview met Sharwin Bindesrisingh

Image

Sharwin Bindesrisingh (25) is flexkracht bij KLM

Dit jaar bestaat Timing 25 jaar. In 1994 werd Timing opgericht met de ambitie een serieuze speler in de Nederlandse uitzendbranche te worden. En dat is gelukt! In dit jubileumjaar mag Timing namelijk vieren dat het de nummer 3 uitzendorganisatie van Nederland is. Maar uiteindelijk draait het bij Timing om de opdrachtgevers, de flexkrachten en werknemers. Dit jaar gaan we met 25 andere 25-jarigen in gesprek. Wat zijn hun dromen en ambities?

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik werk op dit moment ongeveer 1,5 jaar bij KLM Engineering & Maintenance, dit is de onderhoudsdivisie van luchtvaartmaatschappij KLM. Wij onderhouden de vliegtuigen van KLM en Air France en van ongeveer 200 andere klanten. Ik ben 1,5 jaar geleden via een familielid binnengekomen en ben nu als Inspector Incoming Goods en Repair Administrator verantwoordelijk voor het inspecteren van vliegtuigonderdelen en het verrichten van administratieve handelingen.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Het leuke aan mijn werk is dat geen enkele werkdag hetzelfde is. Het ene moment ben ik bezig met het inspecteren van vliegtuigonderdelen en het andere moment met de administratie van KLM E&M. De afwisseling van mijn werk maakt van iedere dag weer een uitdaging.”

"Over 25 jaar hoop ik nog steeds bij KLM te werken"

Image

Wat wilde je als kind eigenlijk worden?

“Ik had als kind geen droomberoep, maar de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij was wel altijd al mijn werkgever waar ik over droomde. Ook nu ik er werk biedt KLM mij de kansen om verder te groeien. Elke twee jaar krijg ik een cursus Inspector Incoming Goods, om nog beter te worden in het controleren van de goederen die binnenkomen.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Het beste advies dat ik ooit heb gekregen was: ‘Maak jezelf onmisbaar.’ Dat kreeg ik te horen van een collega bij KLM, die ook ooit als flexkracht is begonnen. Er werken bij KLM duizenden mensen, dus je moet er eigenlijk voor zorgen dat je onvervangbaar bent. Ik hoop in de toekomst op een hogere functie binnen KLM, dus dan moet ik nu laten zien dat ik onmisbaar ben voor het bedrijf. Dat advies geef ik daarom ook aan andere.”

Waar zie jij jezelf over 25 jaar?

“De komende jaren wil ik graag proeven van andere afdelingen binnen KLM. Mijn doel is om mezelf binnen het bedrijf omhoog te werken. Over 25 jaar hoop ik nog steeds bij KLM te werken. Het liefste bekleed ik dan een topfunctie. Dat is niet mijn enige droom. Als ik alles zou kunnen worden wat ik wil, zou ik eigen baas zijn van mijn eigen bedrijf. Het liefste dan iets in de fitness- of horecabranche. Dus als de topfunctie niet lukt, ga ik mijn eigen bedrijf beginnen.”