• Wij zijn Timing
  • Contact

Interview met Mitch Kox

Image

Mitch Kox (25) werkt als (landelijke) recruiter voor het Timing Recruitment Center. Hij is voornamelijk verantwoordelijk voor Vitens en ANWB-winkels in Midden- en Zuid-Nederland.

Dit jaar bestaat Timing 25 jaar. In 1994 werd Timing opgericht met de ambitie een serieuze speler in de Nederlandse uitzendbranche te worden. En dat is gelukt! In dit jubileumjaar mag Timing namelijk vieren dat het de nummer 3 uitzendorganisatie van Nederland is. Maar uiteindelijk draait het bij Timing om de opdrachtgevers, de flexkrachten en werknemers. Dit jaar gaan we met 25 andere 25-jarigen in gesprek. Wat zijn hun dromen en ambities?

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik werk sinds 6 augustus 2018 bij Timing. Via LinkedIn kwam ik de vacature tegen via een medestudent. Zij werkte bij het Timing Recruitment Center (TRC) en na het lezen van deze vacature sprak mij de functie inhoud meteen aan. Met name omdat de dagen telkens weer anders zijn. Het TRC, zoals we dat in de volksmond noemen, zorgt met een centrale backoffice en de regionale recruiters dat klanten voorzien zijn van het juiste personeel. Vitens, ANWB winkels en enkele bedrijven die zich richten op klantenservice vallen onder mijn verantwoordelijkheid.

Het belangrijkste is goed contact te onderhouden met de klanten en flexkrachten. Ik zorg er voor dat veel flexkrachten aan het werk gaan via Timing en opdrachtgevers en flexkrachten langer plezier van elkaar hebben. De juiste match vinden voor zowel de flexkracht als onze opdrachtgever, daar krijg ik erg veel energie van. Meestal begin ik de dag met het bijwerken van mijn mails, daarna ga ik kijken of er reacties binnen zijn gekomen. Deze ga ik nabellen om een uitgebreider gesprek in te plannen op locatie of via WhatsApp-videobellen. Soms moet ik op klantbezoek of ga ik extern zoeken naar kandidaten voor vacatures die wat meer aandacht vragen.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Vooral de diversiteit aan collega’s. Iedereen is anders en dat maakt het werken dynamisch. Gelukkig is het altijd gezellig en leren we ook veel van elkaar. Verder vind ik het fijn dat ik niet op één vaste plek zit, maar flexibel kan werken. De ene keer werk ik in Rotterdam, dan in Utrecht en de volgende keer in Tilburg. Ik houd van die flexibiliteit.

Ik vind het belangrijk dat ik na een dag werken het gevoel heb dat er ook echt iets is gebeurd. Ik ben erg resultaatgericht dus ik vind het fijn om te zien dat er mensen op gesprek gaan of dat er vacatures zijn ingevuld. Meestal stel ik me wel een doel voor de dag en als ik die haal, dan is mijn dag goed.”

"Bij Timing krijg ik veel vrijheid in mijn functie"

Image

Wat wilde je als kind eigenlijk worden?

“Ik wilde heel vroeger zoals veel jonge jongens profvoetballer worden, maar nadat ik besefte dat die kans toch wel klein is dat dat ging lukken, wilde ik ondernemer worden. Uiteindelijk wil ik dat nog steeds, maar eerst wil ik eerst ervaring opdoen binnen verschillende onderdelen van het bedrijfsleven.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Dat je nooit meer kan doen dan je best. Ik ben iemand die zich niet snel druk maakt om iets, omdat ik weet dat ik alles heb gegeven. Niet alles kan altijd lukken, maar meer doen dan je best en ervan leren voor de volgende keer is het maximale dat je eruit kan halen.

Anderen vertel ik vaak dat je vooral met een open houding ergens in moet gaan. De ene persoon past zich heel snel aan aan de situatie en de ander juist weer niet. Een nieuwe werkplek kan voor veel mensen spannend zijn en dan is het belangrijk dat je het op jouw eigen tempo kan aanpakken. Maar het is vooral belangrijk dat je open staat voor nieuwe situaties!” 

Waar zie jij jezelf over 25 jaar?

“Ik zie mijzelf over 25 jaar werken in een mooi en warm land. Uiteindelijk lijkt het mij mooi om mijn eigen horecazaak (lees: horeca imperium) te hebben waar ik toeristen tijdens hun vakantie kan voorzien van lekker eten of heerlijke drankjes.”