Interview met Jesra Bosman-Schoondermark

Image

Jesra Bosman-Schoondermark (25) is Learning & Development Adviseur

Dit jaar bestaat Timing 25 jaar. In 1994 werd Timing opgericht met de ambitie een serieuze speler in de Nederlandse uitzendbranche te worden. En dat is gelukt! In dit jubileumjaar mag Timing namelijk vieren dat het de nummer 3 uitzendorganisatie van Nederland is. Maar uiteindelijk draait het bij Timing om de opdrachtgevers, de flexkrachten en werknemers. Dit jaar gaan we met 25 andere 25-jarigen in gesprek. Wat zijn hun dromen en ambities?

Jesra Bosman-Schoondermark (25) werkt als Learning & Development Adviseur. Ze is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van al onze interne medewerkers. Ze werkt aan verschillende opleidingspramma’s, zoals onboardingsprogramma JUMP en Stagiair meets Timing. Daarnaast is haar afdeling ook verantwoordelijk voor het beheer van het Learning Management System (Timing Academie) en CAPP Agile.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik woon in Apeldoorn, samen met mijn man Tom, zoontje Jack van een half jaar en hond Billy. Twee jaar geleden heb ik stage gelopen bij de afdeling TTM, vanuit mijn opleiding Learning & Development in Organisations. Vervolgens mocht ik op de afdeling HR blijven werken in verschillende rollen. Vanaf september 2018 werk ik als Learning & Development Adviseur op de afdeling Learning & Development.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“De dynamiek. Elke dag is anders. Werken met verschillende mensen die je werk ook weer zo divers maken. Het feit dat je mensen kunt ondersteunen, zodat ze nog beter kunnen presteren, maakt dat ik het een heel waardevol beroep vind. Daarnaast vind ik het ook fijn om te kunnen knallen. De drukte, het werk dat altijd doorgaat. De slogan ‘een leven lang leren’ vind ik dan ook erg toepasselijk voor deze organisatie. Dat ervaar ik ook echt zo. Al vind ik het zeker fijn om de week af te kunnen sluiten met een fijn gevoel dat we met z’n allen weer veel werk hebben verzet. 

Ik heb verschillende projecten lopen. Zo ben ik samen met collega’s bezig met het ontwikkelen van een nieuw onboarding programma voor medewerkers en stagiaires van het hoofdkantoor. Ook is JUMP! een groot project dat ik samen met collega’s oppak. We begeleiden een de trainingsgroepen, adviseren managers en medewerkers en ondersteunen de trainer waar nodig. Voorheen was ik vooral uitvoerend in het geven van trainingen, tegenwoordig is deze rol meer adviserend.

Het is heel divers. De ene dag werk ik de hele dag aan een E-learningmodule, de andere dag adviseer ik bij pitches van onze nieuwe medewerkers, begeleid ik een stagiair en zijn we de huidige programma’s aan het optimaliseren.”

"Elke dag is anders bij Timing. Dat maakt het werken erg dynamisch"

Image

 

Wat wilde je als kind worden?

“Vroeger wilde ik regisseur worden van een tv programma. Het liefst in ieder geval iets met televisie. Opnameleidster op de vloer leek me ook geweldig. Maar het trok me vooral om de regie te kunnen pakken van een televisie programma, om zelf te bepalen hoe een beeld eruit komt te zien. Het aansturen van de camera crew, het creëren van een tv programma; de hele televisiewereld leek me geweldig.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Als je niet goed voor jezelf zorgt, kan je ook niet voor anderen zorgen! En als ik kijk naar de nieuwe medewerkers die nu starten, probeer ik dat ook een beetje mee te geven. Ze mogen de tijd nemen om zich thuis te gaan voelen en alles te gaan leren en snappen. Jezelf de tijd te geven om te kunnen aarden in een nieuwe baan is echt ontzettend belangrijk. We willen allemaal zo snel ‘up and running’ zijn, terwijl je soms gewoon tijd nodig hebt om te landen.”

Waar zie jij jezelf over 25 jaar?

“Voor mijn studie L&D, heb ik camerajournalistiek gestudeerd. Tijdens en na mijn opleiding heb ik voor diverse programma’s gewerkt als cameravrouw voor RTL Nederland. Het lijkt mij ontzettend leuk dit ooit weer op te pakken, maar dan naast mijn huidige werk. Bijvoorbeeld als videograaf op bruiloften, wat ik voorheen ook deed. Een leuke mix tussen creativiteit en leren en ontwikkelen. Ik heb het nu ontzettend naar mijn zin bij Timing. Op dit moment ben ik nog lang niet uitgeleerd en is er nog genoeg ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Voor nu, ben ik gelukkig in deze baan en ik laat het op me afkomen waar ik over 25 jaar sta.”