Interview met Edo Damstra

Image

Edo Damstra (25) is relatiebeheerder bij het Timing Payroll Services

Dit jaar bestaat Timing 25 jaar. In 1994 werd Timing opgericht met de ambitie een serieuze speler in de Nederlandse uitzendbranche te worden. En dat is gelukt! In dit jubileumjaar mag Timing namelijk vieren dat het de nummer 3 uitzendorganisatie van Nederland is. Maar uiteindelijk draait het bij Timing om de opdrachtgevers, de flexkrachten en werknemers. Dit jaar gaan we met 25 andere 25-jarigen in gesprek. Wat zijn hun dromen en ambities?

Edo Damstra werkt als relatiebeheerder voor Timing Payroll Services, waar hij eerste aanspreekpunt is voor allerlei vragen van contactpersonen en medewerkers.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik werk in Zwolle bij Timing Payroll Services, waar ik sinds februari 2018 in dienst ben. Ik ben hiervoor al meerdere keren in contact gekomen met Timing en Persoonality, waardoor ik getriggerd werd toen ik deze vacature zag. Als afwasser bij een restaurant in Deventer stond ik op de payroll bij Persoonality en daarna ben ik via Timing aan de slag gegaan in het distributiecentrum van de Coop. Ook heb ik een week stage gelopen bij de vestiging Deventer in het kader van mijn opleiding. Doordat ik erg positieve ervaringen had met zowel Persoonality als Timing, heb ik gesolliciteerd op mijn huidige functie. Als relatiebeheerder ben ik het eerste aanspreekpunt voor de klant met betrekking tot de medewerkers die bij ons op de payroll staan. Daarnaast verzorg ik de administratie en ontzorg ik klanten zoveel mogelijk.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Ik waardeer de vrijheid en veelzijdigheid van mijn werk heel erg. We hebben veel verschillende klanten en contactpersonen. Ook de collega’s vind ik top. Ik streef er elke dag weer naar alles wat ik voor die dag op mijn to do lijst had staan af te ronden en dat de administratie op orde is. Wetende dat alles goed staat en dat de klant zoveel mogelijk ontzorgd is, geeft veel voldoening.”

"Ik waardeer de vrijheid en veelzijdigheid van mijn werk heel erg"

Image

Wat wilde je als kind eigenlijk worden?

“Als kind wilde ik zowel boer als treinmachinist worden, ik moet erbij zeggen dat ik toen nog erg jong was. Toen ik begon te zoeken naar een vervolgstudie, kwam de opleiding HRM vrij snel naar boven drijven. Rond deze periode heb ik mijn zinnen gezet op HR en om hierin door te groeien.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Het beste advies wat ik heb gekregen is om aan de slag te gaan bij de COOP. Zonder dit advies zou ik immers nooit bij Timing terecht zijn gekomen!”

Waar zie jij jezelf over 25 jaar?

“Ik zie mezelf over 25 jaar nog steeds werken in HR. Gezien de huidige technologische ontwikkelingen lijkt het me erg interessant om data te combineren met HR. Op dit moment is het in sommige gevallen lastig bijvoorbeeld om de effectiviteit van een HR-beleid cijfermatig uit te drukken, vanwege de “softe” aard van veel werkgebieden. Voor de geloofwaardigheid van het HR-werkveld is het naar mijn idee een grote toevoeging als beleid meer gebaseerd en ondersteund wordt op en door relevante data.”