Tesfay zorgt voor jouw werkkleding

Image

Tesfay Mihretab Gerezghir komt zoals zijn exotische naam al doet vermoeden, niet uit Nederland. Hij is een aantal jaar geleden vanuit Eritrea naar ons land gevlucht. In samenwerking met het Graafschap College in Doetinchem is Timing een speciaal logistiek programma gestart om statushouders op weg te helpen. Tesfay is een van de deelnemers die hier vol trots en met veel plezier aan deelneemt.

Tesfay werd door Timing geselecteerd en kwam zo in aanmerking voor een Beroepsopleidende Leerweg, oftewel een BOL-opleiding, aan het Graafschap college. Tesfay vertelt: “Tijdens een soort speeddate heb ik kunnen laten zien dat ik gemotiveerd ben en graag ervaring wil op doen. Vanuit het Graafschap College krijg ik nu onder meer les in de Nederlandse taal, leer ik de ongeschreven regels op de Nederlandse werkvloer en wat mijn rechten en plichten zijn. En dit allemaal ook nog eens heel specifiek gericht op de transportsector. Ik ben nu bezig met mijn opleiding tot logistiek medewerker niveau 1. Ik ga één dag in de week naar school en de andere vier dagen werk ik bij ORCON Workwear.”

Bouwen aan de toekomst
ORCON Workwear produceert functionele en innovatieve werkkleding. Tesfay werkt hier als magazijnmedewerker. “Aan de hand van bestellijsten zorg ik dat bestellingen van klanten klaargezet worden en netjes bij hen afgeleverd worden. Daarnaast zorgen mijn collega’s en ik ervoor dat het magazijn netjes en overzichtelijk blijft”, legt Tesfay uit.

Tesfay is trots op wat hij nu al bereikt heeft: “De sfeer op de werkvloer is erg goed. We kunnen met elkaar lachen en goed met elkaar overweg. Ondertussen werken we hard. Ik hoop dan ook door hard te werken in de toekomst een vaste aanstelling te krijgen. Ik heb recent mijn ElektroPalletTruck (EPT)-certificaat gehaald, deze maand start ik ook met mijn heftruckdiploma. Daar ben ik al erg trots op. Zodra ik mijn diploma niveau 1 op zak heb, wil ik meteen starten met mijn niveau 2 opleiding. Zo kan ik aan mijn toekomst bouwen en hopelijk in de toekomst met mijn familie in Nederland wonen.”

"“Ik heb recent mijn ElektroPalletTruck (EPT)-certificaat gehaald, deze maand start ik ook met mijn heftruckdiploma. Daar ben ik al erg trots op.""

Tesfay