Succesvolle samenwerking voor duurzame doelstelling Renewi

Bij Timing geloven we in de kracht van samenwerking, natuurlijk ook wanneer het gaat om MVO-doelstellingen behalen. We delen graag een pilot van ons samen met afvalinzamelaar Renewi. Renewi in Amsterdam produceert biogas van opgehaald organisch afval. Hiervoor hebben ze echter wel handtekeningen nodig van hun klanten bij wie ze het organisch afval ophalen. Wij dachten mee over een slimme aanpak.

Image

De uitdaging

Door de handtekening van de klant te verkrijgen, bevestigen zij dat hun organisch afval ook daadwerkelijk wordt omgezet in biogas. Handtekeningen ophalen bleek echter lastiger dan gedacht. De afvalinzameling was geen geschikt moment en in de Amsterdamse binnenstad is autorijden geen pretje. 

Onze oplossing

Samen met Renewi bedachten we een slim plan. We zetten drie vacatures uit voor fietskoeriers, die in twee weken tijd de benodigde handtekeningen zouden ophalen. De koeriers kregen stijlvolle Renewi-kleding en de postcodegebieden werden verdeeld. Elektrische fietsen zorgden voor efficiënt vervoer. 

Het resultaat

Binnen twee weken werden al 80 van de 150 handtekeningen verzameld, met nog meer via de mail op komst. Renewi is erg tevreden met deze pilot en overweegt de aanpak uit te rollen in de rest van het land. 

Dit succesverhaal laat zien wat er mogelijk is als je samenwerkt en creatief nadenkt! 

Meer weten?

Benieuwd hoe Timing kan helpen met jouw MVO-doelstellingen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag! 

Image