STAP-budget verdwijnt, maar Ontwikkelbudget biedt uitkomst
Het STAP-budget, de subsidie van €1000 voor (om)scholing, stopt per 2024. Dit terwijl er een sterke behoefte is aan scholing en ontwikkeling. Gelukkig biedt het ontwikkelbudget van Doorzaam een waardevolle uitweg.
Waarom is het Ontwikkelbudget zo waardevol?
- Begeleiding op maat: We kijken samen met de uitzendkracht naar zijn of haar behoeften en bepalen samen wat kan helpen.
- Breed scala aan mogelijkheden: Het budget kan worden ingezet voor diverse doeleinden, van het ontwikkelen van vaardigheden tot het verbeteren van de financiële situatie.
- Bewezen effectief: 90% van de uitzendkrachten is enthousiast geworden om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid na gebruik van het Ontwikkelbudget.
- Positieve impact: 77% van de deelnemers onderneemt actie na de coachingsgesprekken, met meer zelfvertrouwen, motivatie en leerplezier.
Een krachtig voorbeeld:
Viviën Scholz HR specialist en medewerker van EMPower Timing : “Een van onze flexkrachten belandde in een benarde situatie: hij verloor zijn onderkomen en belandde op straat. Ondanks zijn inspanningen op het werk, was de stress enorm. We gaven hem op voor het Ontwikkelbudget. Een coach hielp hem met het aanvragen van documenten, zoeken naar woonruimte en behoud van zijn baan. Dankzij deze ondersteuning kon hij zijn leven weer op de rails krijgen. Hij behield zijn baan, vond een nieuw huis en heeft weer perspectief.”
Ook voor uw uitzendkrachten?
Het Ontwikkelbudget is een waardevolle tool voor alle uitzendkrachten die zich willen ontwikkelen of die extra ondersteuning nodig hebben. Daarom werkt Timing nauw samen met Stichting Doorzaam. Die deze en andere mooie initiatieven biedt voor uitzendkrachten. Samen werken we aan een betere toekomst voor iedereen.
> Hier vind je wat we flexkrachten bieden aan extra ondersteuning
> En hier vind je meer informatie over hoe we samenwerken met organisaties als Stichting Doorzaam aan een inclusieve arbeidsmarkt.