Samen werken aan een inclusieve arbeidsmarkt

Image

30% van de werkende flexkrachten bij Timing bestaat uit mensen die voorheen een afstand tot de arbeidsmarkt ervaarden. Daar zijn we trots op. We zetten ons in om voor iedereen gelijkwaardige kansen te creëren op het vinden van werk. Samen met onze opdrachtgevers en stakeholders werken we aan een inclusieve arbeidsmarkt. We willen anderen oproepen en enthousiasmeren hetzelfde te doen. Want: het loont.

“Het is zo jammer dat ondanks het bestaande werknemerstekort mensen met bijvoorbeeld een uitkeringsverleden of migratieachtergrond nog steeds geen gelijkwaardige kansen op de arbeidsmarkt hebben.” Zegt Wanda Wever, Manager van de afdeling EMPower bij Timing. Empower heeft als missie om mensen voor wie werk niet vanzelfsprekend is aan het werk te helpen. Wanda: Wij geloven dat iedereen recht heeft op een baan, ongeacht leeftijd, gender, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft.

"Wij geloven dat iedereen recht heeft op een baan ongeacht leeftijd, gender, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft."

Wanda Wever en Sandra de Haan , Timing EMPower Participatie
Image

Iedereen heeft recht op werk

Als landelijke uitzendorganisatie staan we midden in de samenleving. Daarom hebben we een duidelijke visie over hoe we op een goede manier met elkaar omgaan. Iedereen heeft recht op werk. Want, werk is belangrijk. Om geld te verdienen, maar ook om jezelf te ontwikkelen en om sociale contacten te leggen. Dit laatste staat niet voor niets opgenomen in Maslovs pyramide van menselijke (basis)behoeften. Als je werkt geeft dat vaak het gevoel dat je meedoet, dat je meetelt. Helaas is werk niet voor iedereen vanzelfsprekend. 

Nadruk op gelijkwaardige i.p.v. gelijke kansen  

Er zijn steeds meer mensen voor wie het lastig is om mee te komen en een baan te bemachtigen in onze snelle maatschappij. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip schreef dit jaar nog: “Ik spreek bewust over gelijkwaardige kansen in plaats van over gelijke kansen. Het gaat er niet om dat we allemaal precies hetzelfde krijgen. Het gaat erom dat iedereen naar vermogen mee kan doen. Daarvoor is nodig dat er soms maatwerk wordt geboden. Juist om te zorgen dat iedereen over die gelijkwaardige kansen kan beschikken.” Dat maatwerk bieden is wat Empower doet.  

"Vaak kun je geen betere kandidaat vinden"

Margriet Spijker, CEO Timing: “De toegevoegde waarde van onze branche is dat we uitgaan van competenties en kwaliteiten en kijken naar wat iemand wél kan. In veel doelgroepen wordt nog te weinig energie gestoken. Voor Timing is bijvoorbeeld leeftijd of een beperking geen belemmering. Vaak kun je geen betere kandidaat vinden: juist deze mensen zijn gemotiveerd en betrouwbaar. We zien het als onze taak om deze doelgroep op een duurzame manier aan werk te helpen.”

In de praktijk

Timing doet dat concreet door intercedenten op te leiden tot jobcoaches en actief te bouwen aan samenwerkingsverbanden. Zo zijn we aangesloten bij de werkagenda's, allianties e.d. van het ministerie van SZW en gemeenten, werken we samen met deurwaarderskantoren, de Nederlandse Schulphulproute en het UWV. En natuurlijk met klanten, samen met Bleckmann wonnen we al een paar keer de race voor meest maatschappelijk werkgever. En nog recent zijn we gestart bij Wehkamp met open hiring. Als je wilt werken, kun je bij Wehkamp vanaf nu meteen aan de slag. Zonder sollicitatiegesprek, cv of moeilijke vragen. Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding of ervaring. Bidfood is nog zo'n topklant dankzij wiens betrokkenheid en openheid Tengiz nu werk heeft waar hij blij van wordt. Bekijk zijn video-boodschap: