Samen Sterk voor Werk Gouda

Image

Het succes
Binnen één jaar zijn er maar liefst 28 kandidaten van de 51 kandidaten (duurzaam) uitgestroomd naar werk. Dit doen wij samen met onze klanten en werkgevers in de regio. De weg tot de arbeidsmarkt wordt verkleind voor deze kandidaten, dit heeft tot een resultaat geleid van maar liefst 55%!

Niet alleen het netwerk van Timing heeft bijgedragen aan het resultaat, ook aandacht en begeleiding zorgen voor een (duurzame) plaatsing. Wendy Roth, Jobcoach en adviseur Participatie bij Timing, maakt zich hard voor de kandidaten binnen Samen Sterk voor Werk: “Alleen met voldoende begeleiding en aandacht zal sprake zijn van duurzaamheid: knelpunten worden tijdig bespreekbaar gemaakt en de kandidaat wordt voortdurend gemotiveerd en gestimuleerd. Iedereen brengt zijn ‘eigen rugzak’ mee tijdens dit project. Gevuld met verleden, teleurstelling en excuses maar óók met ervaring, goede vaardigheden en hoop. Het is aan mij om die positieve punten uit de rugzak te halen en in te gaan zetten voor het vinden van een fijne nieuwe uitdaging.”

Driss Habyby, accountmanager gemeente Gouda - afdeling Werk & Participatie, is zeer tevreden met de samenwerking: ‘De gemeente is er verantwoordelijk voor dat iedereen die kan werken, aan de slag gaat en waar nodig ondersteund wordt. Timing kent veel bedrijven in de regio waar arbeidskrachten kunnen worden ingezet. Vanuit het idee dat twee culturen, twee benaderingen elkaar moeten en kunnen versterken, zijn wij een samenwerking aangegaan. Wij zijn vooral blij verrast te zien dat door de intensieve samenwerking, de gesprekken en de cultuurvermenging extra focus gaf op het resultaat en marktgericht werken, waardoor de werkzoekende meer actie ondernam op wat wél kan in plaats van wat niet kan. Door inzet van de gezamenlijke expertise is er een goede bijdrage geleverd aan de bestandsreductie. Het is mooi dat we met deze samenwerking de mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt toch aan het werk hebben gekregen. Voor deze mensen betekent dat een heel belangrijke stap voorwaarts!’

Echte verhalen
Een prachtig voorbeeld vanuit het project is van een kandidaat die sinds 2016 in Nederland is komen wonen. Wendy zag hem als erg gemotiveerd. Hij wilde namelijk niet financieel afhankelijk zijn van de gemeente en zelf voor zijn gezin zorgen van in totaal 6 personen. Werk zou hem niet alleen financieel onafhankelijk maken, hij zou ook weer sociale contacten opdoen en zijn Nederlandse taal kunnen verbeteren. Hij had echter een steuntje in de rug nodig, zijn cv en sollicitaties waren tot nu toe te beperkt om door een online sollicitatie procedure heen te komen. Hij wilde graag aan het werk in de bouwsector alleen was hij niet in bezit van de juiste (veiligheids)kwalificaties en/of ervaring. Daarnaast was de Nederlandse taal ook een struikelblok. Wendy heeft gebruik gemaakt van het netwerk in Gouda en kwam terecht bij een vastgoed bedrijf. Wendy geeft aan: “We zijn samen naar het sollicitatiegesprek gegaan. De werkgever heeft de tijd genomen voor het gesprek, kwam met passende werkzaamheden en wilde graag meneer deze kans bieden! Ik hield veel contact met de werkgever en meneer zelf. De “normaalste zaken” moesten eigen gemaakt worden. Hulp bij de controle van het contract, uren briefjes op de juiste wijze en op tijd aanleveren, het checken van het salaris en/of vroegtijdig een vrije dag aanvragen.”

Deze succesvolle pilot heeft ervoor gezorgd dat de samenwerking met 1 jaar is verlengt. Inmiddels is een nieuwe groep kandidaten geselecteerd en is Wendy weer volop bezig in de begeleiding en bemiddeling voor de bijstandsgerechtigden in regio Gouda.

Kunnen wij u verder helpen?
Bent u werkgever en wilt u graag iets terug doen voor de (vele) werkzoekenden in uw eigen regio of bent u Gemeente en heeft u hulp nodig? Wij helpen u hier graag bij!