Mensen met een taalachterstand vooruit helpen

Image

Timing zet zich actief in om laaggeletterdheid te verminderen. Een vervolgstap hierin is dat Timing nu is aangesloten bij het Taalakkoord. Sinds gisteren, maandag 6 mei, is Timing officieel ambassadeur van het Taalakkoord. De afdeling Sociale Zaken binnen Timing is nauw betrokken bij dit proces, wat zij met ontzettend veel passie doen: “Wij bieden mensen niet alleen een baan, we bieden ze een toekomstperspectief.”

Laaggeletterdheid
Maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders hebben moeite met communiceren in het Nederlands. De gevolgen van deze taalachterstand zijn groot. Dit geldt zowel in privésituatie als op de werkvloer. Ongeveer de helft van deze, anderhalf miljoen, Nederlanders heeft een baan. Vanuit Timing zien wij elke dag hoe belangrijk de beheersing van het Nederlands is voor het werk. Daarnaast is het essentieel om mee te doen in onze samenleving. Daarom zetten wij ons in voor taal op de werkvloer. Op deze manier kunnen werknemers met een taalachterstand niet alleen productiever, gezonder, veiliger en met meer plezier werken, maar vooral ook actief meedoen in onze samenleving. Taal is de motor, in welke sector je ook werkt. Taal helpt je vooruit!

Timing wil mensen niet alleen een baan bieden, maar ook een toekomstperspectief. “Wij investeren in de ontwikkeling van onze flexkrachten. Een taalachterstand kan juist iemand in de weg staan in zijn of haar ontwikkeling. Kansen om hier een positieve bijdrage aan te leveren grijpen wij dan ook met beide handen aan. Daarbij wordt niet alleen de flexkracht hier beter van, maar ook de opdrachtgever. Een win-win situatie voor iedereen dus!” – Afdeling Sociale Zaken

De ondertekening van het Taalakkoord vond plaats op het hoofdkantoor van Timing in Apeldoorn. De aanwezigen waren Marianne Zoetmulder (Programmanager Leren en Werken), Gera de Vries (Landelijk coördinator taalakkoord werkgevers), Sandra Berenpas (Consultant Duurzame Inzetbaarheid bij Doorzaam), Margriet Spijker (CEO Timing) en Wanda Wever, Sandra de Haan en Dirk Christiaens van de afdeling Sociale Zaken binnen Timing.

Image

 

Timing helpt mensen vooruit
Eerder heeft Timing al diverse acties ondernomen op het gebied van taal. Zo bieden wij in samenwerking met taleninstituut Quality Communication en onze opdrachtgevers de flexkrachten en medewerkers van onze opdrachtgevers handvatten om de Nederlandse taal beter te kunnen beheersen. Hier zijn wel al mee gestart bij verschillende opdrachtgevers, waaronder Forbo, Ekro, Van Merksteijn en Bleckmann. Deze acties wil Timing in 2019 (en verder in de toekomst) voortzetten en uitbouwen. Het is mooi om te zien hoe blij mensen hiervan worden, het helpt ze echt vooruit. Ze begrijpen hierdoor beter hoe dingen werken en ze begrijpen sneller wat er wordt bedoeld wanneer iemand hen iets uitlegt. Het leven in Nederland is gewoon makkelijker als je de taal beheerst.