Impact maken met duurzaamheid? Zo pak je dat aan in de praktijk

Image

Co2 uitstoot reduceren, dat moeten we allemaal volgens het Klimaatakkoord. Als werkgever ontkom je er niet aan om geen duurzame doelstellingen te hebben. Hoe we dit bij Timing doen? Onder andere door onze huisvesting onder de loop te nemen. Zo is Timing locatie Zwolle recent verhuisd naar een ultra modern duurzaam pand vlakbij het station in Zwolle: The City Post.

We willen een rol van betekenis spelen en dat in de toekomst blijven doen. Elkaar vooruit helpen, zonder dat de wereld er op achteruit gaat. Daarom verduurzamen we ook onze organisatie. In ons nieuwe kantoorpand is aan alles gedacht. Van warmtepompen tot extra grote ramen voor natuurlijke warmte. Van zonnepanelen tot circulair materiaalgebruik.

Over het pand

Het kantoorpand bevindt zich centraal gelegen, direct naast het Centraal Station van Zwolle. Mede vanuit een circulaire gedachte is besloten om tijdens de herontwikkeling de bestaande betonnen constructies zoveel mogelijk te hergebruiken. Daarnaast zijn veel oude betonnen geveldelen hergebruikt op het terrein en is dat wat verwijderd is gebruikt in diverse nieuwbouwontwikkelingen elders.

Om een comfortabel binnenklimaat te realiseren is een WKO aangelegd die de klimaatplafonds met daarin onder andere de ledverlichting voedt. Door de verschillende duurzaamheidsmaatregelen zal The City Post na oplevering voldoen aan en beschikken over meerdere duurzaamheidscertificeringen, waaronder ‘Paris Proof 2050’ en ‘BREEAM Nieuwbouw & Renovatie Excellent’.

Image

Impact maken

We zijn er nog lang niet. Maar we zetten wel stappen in de goede richting. Zo meten we onze CO2 uitstoot met als doel om ieder jaar een lagere CO2 uitstoot te hebben. Zo zijn we bezig met het wagenpark en blijven we het aantal elektrische voertuigen verhogen. Wist je trouwens dat het vanaf 1 juli 2024 voor werkgevers verplicht is een CO2 rapportage te verstrekken? 

Verplichte Co2 rapportage 

Vanaf 1 juli 2024* zijn werkgevers met 100 of meer werknemers verplicht gegevens te verstrekken over de werkgebonden personenmobiliteit (zakelijk woon-werkverkeer) van hun medewerkers. Het gaat onder meer over het aantal gereisde kilometers, de gebruikte vervoersmiddelen en brandstof. Deze maatregel komt uit het Klimaatakkoord, waarin is afgesproken de CO2-uitstoot te verminderen.