Ik overwon mijn onzekerheid bij Bleckmann

Image

Veel bedrijven kiezen ervoor om medewerkers van WVS (werkvoorzieningsschap: het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) in te zetten. Zo ook Bleckmann Bergen op Zoom. Elk halfjaar kiezen zij een medewerker die een bijzondere prestatie heeft geleverd. Ze zetten hem of haar dan echt in het zonnetje met heerlijke chocolade, een cadeaubon en een heleboel complimenten. Pasgeleden overkwam dat onze Angelique Heyermans. Daar zijn we natuurlijk ongelooflijk trots op!

Op het moment dat Angelique bij Bleckmann aan de slag ging, was het niet denkbaar dat ze deze titel ooit zou krijgen. ”In het begin leek het erop dat ik hier niet zou kunnen blijven omdat mijn werkprestaties achterbleven. Voor mij was dat geen leuke tijd. Ik was ervan overtuigd dat ik het niet kon. Ik voelde me ontzettend onzeker,” vertelt Angelique.

 

Twijfel en onzekerheid

Sander Schols, supervisor bij Bleckmann, en Natasha van Leerdam, project intercedent van uitzendbureau Timing, dachten daar anders over. Zij zagen dat Angelique gemotiveerd was en hadden er vertrouwen in dat het goed zou komen. Toch sloeg na verloop van tijd ook bij hen de twijfel toe. Sander: “Ondanks dat we Angelique complimenten gaven en haar vertelden dat ze op de goede weg was, bleef ze maar denken dat ze het niet kon. Haar onzekerheid en het feit dat ze zich niet goed kon concentreren stonden haar echt in de weg. Toen heb ik eerlijk gezegd ook weleens gedacht dat het niet zou lukken.”

 

Stap voor stap

Sander gooide het over een andere boeg en besloot om Angelique uit de groep te halen en apart te zetten. “Er gebeurt veel op onze afdeling. Er zijn veel prikkels en dat leidde haar voortdurend af. Door haar uit die rumoerige situatie te halen, intensief te begeleiden en tips te geven over hoe ze efficiënter kon werken, merkten we dat ze stap voor stap beter ging presteren.” Sander voelde zich in dit traject gesteund door de werkleiding van WVS die de ontwikkelingen op de voet volgde. “We willen de juiste wegen bewandelen om onze medewerkers optimaal te begeleiden. Vanuit WVS krijgen we uitgebreide informatie over de medewerkers. Met die informatie als basis gaan we aan het werk. De werkleiding blijft betrokken en denkt mee als dat nodig is,” legt Sander uit.

 

Lekker in mijn vel

“In het begin vond ik het helemaal niet leuk dat ik apart werd gezet. Ik dacht: wat zullen mijn collega’s wel van me denken,” herinnert Angelique zich. “Maar toen merkte ik dat het me steeds beter lukte om me te concentreren. Ik leverde betere prestaties en eenmaal terug in de groep wist ik hoe ik me voor het rumoer kon afsluiten. Het was zo fijn om te ervaren dat ik dat zelf kon. Dat gaf mijn zelfvertrouwen een enorme boost. Ik zat weer lekker in mijn vel en durfde weer in mezelf te geloven.”

 

Trots

“Haar inzet en motivatie hebben ervoor gezorgd dat Angelique het laatste halfjaar flink gegroeid is. Ze draait nu weer lekker mee in de groep,” zegt Natasha. Sander vult aan: “Niet alleen haar werkprestatie is verbeterd. Ze heeft ook een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt waar ze heel trots op mag zijn.”

 

Dubbel feest

Voor Angelique is het dubbel feest, want ze was pasgeleden ook nog jarig. Ze is nu 49 jaar. “Ik heb de afgelopen 30 jaar via WVS bij diverse bedrijven gewerkt. Ik heb het overal naar mijn zin gehad, maar toch durf ik te stellen dat ik het bij Bleckmann het leukst vind. Hier heb ik zoveel geleerd. En dan nu deze erkenning. Daar ben ik erg blij mee.”

“Ik merkte dat het me steeds beter lukte om me te concentreren. Ik leverde betere prestaties en eenmaal terug in de groep wist ik hoe ik me voor het rumoer kon afsluiten. Het was zo fijn om te ervaren dat ik dat zelf kon."

 

"Ik merkte dat het me steeds beter lukte om me te concentreren. Ik leverde betere prestaties en eenmaal terug in de groep wist ik hoe ik me voor het rumoer kon afsluiten. Het was zo fijn om te ervaren dat ik dat zelf kon."

Image