Hoe zit het met jouw dosis werkgeluk?

Image

Werkgeluk is een veelbesproken onderwerp de laatste tijd. Recent stond er zelfs een hele week in het teken van werkgeluk. Maar wat is werkgeluk nu eigenlijk? En zijn we een beetje gelukkig met en op ons werk? Timing onderzocht het.

Werkgeluk betekent voor iedereen weer net even iets anders, en is daarom best moeilijk te meten. Maar in hoofdlijnen gaat werkgeluk over hoe je je voelt op je werk of je er blij van wordt en of je er voldoening uit haalt. Het zijn verschillende factoren die je werkgeluk bepalen. Hierbij kun je denken aan onderlinge verhoudingen op het werk, je werkomgeving of de inhoud van je functie.

De belangrijkste factoren die het werkgeluk verhogen zijn:

  • Je thuis voelen bij een bedrijf;
  • Werk doen waar je energie van krijgt;
  • Een hecht team op je heen hebben;
  • Een leidinggevende die inspireert en je vertrouwen geeft;
  • Een voldaan gevoel aan het einde van de dag.

Nederlanderse werknemers zijn over het algemeen best gelukkig op het werk. Het Werkgeluk Onderzoek, uitgevoerd door de MonitorGroep, HappyOffice en Gelukkig Werken Academie komt met een gemiddeld cijfer van 7,2.  De sfeer op de werkvloer is hier heel bepalend bij. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat dit één van de belangrijkste factoren is om bij een werkgever te blijven.

Uit dit Werkgeluk Onderzoek blijkt bovendien dat werkend Nederland vooral erg blij is met zichzelf op het werk, dus het werk wat jezelf hebt uitgevoerd. Meer dan 80 procent van de deelnemers aan dit onderzoek vindt dat hij of zij veel gedaan krijgen op een dag. En zo’n 77 procent vindt ook dat zijn of haar inzet het verschil maakt op de werkvloer. Dit draagt natuurlijk beiden bij aan het hebben van een voldaan gevoel aan het eind van de werkdag.

In de sectoren Zorg en Bouw zijn de de meeste mensen gelukkig in en met hun werk. Goed om te weten dat dat toevallig twee sectoren zijn waarin Timing ook volop leuke vacatures heeft. Maar wij weten vrijwel zeker dat ook in de vele andere sectoren gave banen zitten waar je gelukkig van wordt. Belangrijkste is dat je een baan hebt die goed bij jou past. Dus check snel onze vacatures, en ervaar jouw eigen dosis werkgeluk!