Grote belangstelling voor opleiding basisoperator

Image

Het enorme tekort aan operators blijft voor veel bedrijven een uitdaging. Dit legt een enorme druk op de operationele efficiëntie en kan zelfs leiden tot gevaarlijke situaties op de werkvloer. Belangrijk dus om te investeren in deze cruciale schakel van het productieproces.

Timing speelt hierop in door op een laagdrempelige manier flexkrachten op te leiden tot basisoperator. 

Niet van de studieboeken, wel van het leren

“Het is een groot vooroordeel dat onze flexkrachten niet van het leren zijn. Je komt ze misschien niet vaak tegen met hun hoofd in de studieboeken, maar ook zij willen nieuwe dingen leren en zijn op zoek naar toekomstperspectief en meer zekerheid,” vertelt Rianne Busscher, specialist opleidingen Timing Inhouse in de regio Overijssel Midden. Timing helpt hierbij door laagdrempelige relevante opleiding aan te bieden.

De vooropleiding basisoperator is hier een goed voorbeeld van. Rianne vertelt enthousiast over deze opleiding. “Het mooie van deze korte vooropleiding is dat onze flexkrachten niet alleen op een makkelijke manier kennismaken met het vak van operator. Als ze besluiten de volledige opleiding te gaan volgen, kunnen ze een gedeelte van de lessen overslaan. Die kennis zit namelijk al in de vooropleiding. Zo wordt ook de vervolgopleiding laagdrempeliger. Het is een online opleiding die flexkrachten in twee maanden tijd kunnen afronden en die direct bruikbaar is op de werkvloer. Inmiddels stromen de eerste flexkrachten door naar de opleiding basisoperator.” 

"Ik ben geslaagd en start binnenkort met een volledige opleiding basisoperator"

Natasja Grenzenberg
Image

Natasja Grenzenberg werkt via Timing bij Smurfit en is één van de flexkrachten die de vooropleiding met succes heeft afgerond en doorstroomt: “Timing wees mij op de vooropleiding Basis Operator, of dat niet iets voor mij was? Ik ben daar over gaan nadenken en dacht: niet geschoten is altijd mis. Uiteindelijk vond ik de opleiding goed te doen. Ik ben geslaagd en heb me nu opgegeven voor de vervolgopleiding. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen.”  

Deze vooropleiding is aan het begin van de zomer aangeboden aan een kleine groep flexkrachten van Timing. Met als doel om eerst te zien hoeveel interesse er is voor deze vooropleiding en hoe deze ervaren wordt. Goed dus, zoals ook blijkt uit het verhaal van Natasja. Begin september is deze vooropleiding aangeboden aan alle flexkrachten die op dit moment via Timing werkzaam zijn in de productie. En inmiddels stromen de aanmeldingen binnen.  

Meer weten?

Wil je meer weten over de opleidingen tot operator of ben je benieuwd welke opleidingen Timing aanbiedt voor jouw sector? Laat het jouw Timing contactpersoon weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf.