Gijs ging met een lichamelijke beperking aan de slag via Timing

Image

Ook met een lichamelijke beperking kun je aan de slag via Timing. Eén van die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is Gijs. Gijs heeft een lichamelijke beperking, die het bemoeilijkte voor hem om een passende baan te vinden. Toch is het hem met Timing gelukt.

Sinds zijn geboorte is Gijs lichamelijk beperkt waardoor hij het grootste gedeelte van de dag in een rolstoel zit omdat hij slechts kleine stukjes kan lopen. Ook heeft hij een kleine visuele beperking. “Gijs is iemand die goed weet wat hij wil en zich niet achter zijn beperking verschuilt. Hij ging zelf actief op zoek naar een baan en kwam zo bij Timing terecht. Hij solliciteerde op een Wajong functie bij Ruma, één van onze klanten in Hoogeveen”, vertelt Judith Slagter (intercedent bij Timing).

De juiste mentaliteit
Voordat Gijs in contact kwam met Judith had hij zelf al heel veel gedaan om een passende baan te vinden, helaas zonder succes. Na zijn middelbare school nam Gijs deel aan een leerwerktraject met baangarantie. Ondanks deze garantie leverde deze periode Gijs geen baan op, tot zijn grote frustratie: “Ik wilde graag werkervaring opdoen, maar het bleek lastig om een stageplaats te vinden. Ik had op dat moment ook veel contact met het UWV, maar ook dat leverde niets op. Ik bleef zoeken totdat ik uiteindelijk de vacature via Timing voorbij zag komen. Judith nodigde me uit voor een gesprek en het klikte eigenlijk direct goed!” Dat beaamt ook Judith: “Gijs wilde zo graag! Deze mentaliteit liet hij ook bij mijn klant zien toen hij daar op gesprek ging, wat hem een baan opleverde.”

Aan de slag!
Voordat Gijs bij Ruma startte, bezocht hij eerst samen met Judith zijn toekomstige werkplek om te bepalen of dit werkbaar voor hem zou zijn. Vervolgens startte hij met een proefplaatsing van twee maanden. Inmiddels is Gijs al ruim twee jaar aan het werk bij Ruma. “Ik begon bij de wikkelmachine, waarmee ik wikkels op rolletjes rolde. Speciaal voor mij hebben ze toen de werkplek aangepast zodat het voor mij goed werkbaar is!”

Inmiddels is Gijs sinds enkele maanden verantwoordelijk voor de ureninvoer binnen Ruma van alle medewerkers. Hij wil in de toekomst graag meer doen met zijn administratieve opleiding en hij ziet zijn huidige werkzaamheden dus als een hele mooie opstap.

Coaching
“Vooral in de opstartperiode ben ik veel bij Ruma op de vloer geweest. In het begin was ik dagelijks bij de opstart aanwezig om Gijs te begeleiden. Toen Gijs de werkzaamheden wat meer onder de knie kreeg, was ik eens per week op de vloer en hadden we regelmatig contact, vertelt Judith. Ze is nauw betrokken bij de voortgang en ontwikkeling van Gijs. “Hij kan voor alles bij me terecht. In het begin hadden we vooral contact over praktische zaken, nu hebben we bijvoorbeeld contact over regelingen met het UWV en hebben we samen de aanvraag voor een opleiding ingediend. ”Ik ben dankbaar dat Ruma en Timing mij deze kans hebben geboden, maar het is nog niet mijn droombaan. Daarom volg ik nu ook een administratieve opleiding, waar ik erg blij mee ben. Daar wil ik in de toekomst meer mee gaan doen”, licht Gijs toe.

"Ik ben dankbaar dat Ruma en Timing mij deze kans hebben geboden, maar het is niet mijn droombaan. Voor mij is het wat te eenzijdig, daarom volg ik nu ook een administratieve opleiding. Daar wil ik in de toekomst meer mee gaan doen."

Image