Bleckmann samen met Timing in de race voor meest maatschappelijke werkgever in de regio

Image

Als Wajonger de hoogste productiviteit behalen van het hele bedrijf? Bij Bleckmann bergen op zoom is het mogelijk.  Op dit moment doen ruim 50 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee aan een actief programma dat Bleckmann en Timing Uitzendteam samen runnen. Hiervoor maken zij nu als finalist kans op de Participatieprijs West-Brabant die op 6 december wordt uitgereikt.

Deze doelgroep van 50 personen bestaat voornamelijk uit kandidaten vanuit het WVS Leerwerkbedrijf, Wajongers, maar voor een groot deel ook uit mensen in de bijstand. 
Lisa s’-Gravendijk, Project Intercedent Sociale zaken bij Timing, voert iedere dinsdag gesprekken bij de Gemeente met potentiële nieuwe aanwas voor Bleckmann. Uit deze gesprekken zijn inmiddels al meerdere verrassende succesverhalen voortgekomen!

Mooie ervaringen
Joris van de Westelaken, Business Unit Director bij  Bleckmann Bergen op Zoom vertelt: “We hebben een voorbeeld van een medewerker die wat lastiger contact maakte met andere mensen. Hij heeft bij ons in een vertrouwde omgeving in het arbeidsproces kunnen integreren en is op deze manier uit een persoonlijk isolement geraakt. Wat ook heel leuk is om te zien dat één van deze medewerkers zelfs de hoogste productiviteit haalt op één van onze afdelingen.”

Programma voor statushouders
Bleckmann Bergen op Zoom en Timing starten in samenwerking met de gemeenten Bergen op Zoom en Etten Leur begin februari 2019 met een programma waarbij acht statushouders fulltime bij Bleckmann aan het werk gaan en tegelijkertijd hun inburgeringscursus kunnen volgen, op dezelfde locatie. Lisa van Timing verteld: “Enerzijds bevordert dit de inburgering doordat zij constant bezig zijn met de Nederlandse taal, anderzijds wordt op deze wijze het proces sneller doorlopen richting zelfredzaamheid. Zij stromen daarmee eerder uit de uitkeringssituatie. Voor ons is het fijn dat deze kandidaten fulltime beschikbaar zijn. Een win-win situatie dus!” Joris van Bleckmann: “Wij zijn ontzettend trots dat wij zo’n grote groep mensen een plek hebben kunnen geven in de arbeidsmarkt op onze locatie in Bergen op Zoom.”

Over de participatieprijs West Brabant: 
De Participatieprijs West-Brabant wordt tijdens het Participatie Netwerk Event op 6 december uitgereikt door het WerkgeversServicepunt West-Brabant aan de meest maatschappelijke werkgever uit deze regio. Hieronder is het nominatiefilmpje van Bleckmann en Timing te zien.