Biniam zorgt dat jouw bestelling in orde komt

Image

In 2015 kwam Biniam Eyob vanuit Eritrea naar Nederland. Hij moest vluchten voor de situatie daar. Eenmaal in Nederland wilde Biniam meteen aan zijn toekomst werken, stilzitten zit hem nu eenmaal niet in het bloed. Sinds kort heeft hij een leuke, veelzijdige baan bij Forever Direct.

“Ik heb een lange weg achter de rug. Nadat ik uit Eritrea ben vertrokken, ben ik op verschillende plekken in Europa geweest voordat ik asiel kon aanvragen in Nederland. In 2016 heb ik mijn status ontvangen. Met onder meer de hulp van Timing en Forever Direct kon ik deeltijd gaan werken en zo tegelijkertijd mijn inburgeringscursus doen”, vertelt Biniam.

Hoewel hij in Eritrea twee opleidingen succesvol heeft afgerond, kon hij in Nederland niet het passende werk daarbij krijgen. Timing hielp hem bij het zoeken van een baan die wel bij hem en zijn situatie paste.

Biniam: “Via het Werkplein, een initiatief van de gemeente, ben ik in contact gebracht met Timing. Timing hielp mij vervolgens verder met een stukje persoonlijke begeleiding en de juiste contacten met de gemeenten. Echt met al mijn vragen kon  ik bij Timing terecht. Zij zorgden ook voor de baan bij Forever Direct.”

Waardering van collega’s
Forever Direct is het distributiecentrum van Forever Living Products, wereldwijd de grootste teler, producent en distributeur van aloë-vera producten. Vanuit het dc in Roosendaal worden de producten naar wel 93 landen gedistribueerd. Biniam werkt hier als magazijnmedewerker. “Ik ben samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor de voorraad. Wij zorgen dat er genoeg producten zijn op de overige afdelingen en dat alle producten er netjes uit komen te zien voor het verzenden. Het werk is heel afwisselend, je bent nooit een hele dag hetzelfde aan het doen. De sfeer is ontzettend goed op de werkvloer, en ik merk dat mijn collega’s mij waarderen”, legt Biniam uit.

Voelt als waardering
Biniam  is trots op zijn baan: “Ik houd niet van stilzitten. In mijn vrije tijd ben ik altijd aan het sporten. Ik speel onder andere in het voetbalteam van vluchtelingenwerk. Ik ben daarom ook heel blij dat ik kan werken en nuttig werk doe. Het is fijn om verantwoordelijkheden te hebben. Dankzij een interne opleiding ben ik inmiddels al gepromoveerd tot bestuurder van de EPT (Elektropallet truck – red.) en fulltime aan het werk. Dat voelt echt als waardering!”

Hoe Biniam naar de toekomst kijkt? “Ik wil graag de taal nog veel beter gaan beheersen. Zo kan ik nog meer verantwoordelijkheden krijgen. Zo zou ik graag mijn hef- en reachtruckcertificaat willen gaan  halen. Uiteindelijk hoop ik dat ik ook een vaste aanstelling krijg.”

"“Ik houd niet van stilzitten. In mijn vrije tijd ben ik altijd aan het sporten. Ik speel onder andere in het voetbalteam van vluchtelingenwerk. Ik ben daarom ook heel blij dat ik kan werken en nuttig werk doe. Het is fijn om verantwoordelijkheden te hebben.“"

Biniam