Als jij vrolijk bent, is de ander dat ook!

Image

Bij Timing zetten we onze flexkrachten graag in de spotlight. Zij zijn de twee miljoen die het doen en daar zijn we trots op. Saber, onze enthousiaste flexkracht bij Renewi, wist de schijnwerpers op zichzelf te richten. Hij werd gespot door een lokale nieuwszender. Mede door zijn enorm positieve verschijning ging hij viral.

Renewi is een bedrijf in de afvalverwerking en recycling. Saber werkt sinds juni 2017 bij Renewi via Timing. Hij startte bij dit bedrijf als bijrijder. Begin 2018 bood Timing hem een opleiding aan. Met deze opleiding kon hij zijn vrachtwagenrijbewijs halen. Saber greep die kans. Hij is nu inmiddels ruim een half jaar chauffeur bij Renewi. Zijn werkgebied is het centrum van Amsterdam. Hij start elke ochtend om zes uur met zijn werkdag. Laatst verliep een werkdag anders dan alle andere dagen. Wat er die dag gebeurde?

Wat is er precies gebeurd?
“De Telstraat was al een tijdje afgezet, maar op de bewuste dag zag ik dat de weg begaanbaar was. Ik ging er dan ook vanuit dat ik er door kon met mijn vrachtwagen. Alleen toen ik naar rechts stuurde om een bocht te maken, merkte ik dat ik vast kwam te zitten in het zand! Samen met mijn collega heb ik geprobeerd om de vrachtwagen los te krijgen. In Tunesië gebruiken wij steentjes, hout of iets anders om grip te krijgen. Helaas werkte dit niet…”, vertelt Saber met een lach op zijn gezicht.

Ineens kwam AT5 om de hoek
“Na een half uur zag ik iemand mijn kant op komen met een camera. Hij vroeg wat er gebeurd was. Hij had natuurlijk niet voor niks de camera mee en vroeg meteen of hij mocht filmen. In eerste instantie kende ik AT5 niet. Ik dacht dat het een amateur was die een filmpje op wilde nemen, dus ik stond hem te woord,” zegt Saber.

Het filmpje werd vervolgens uitgezonden op televisie. “Mijn familie, vrienden en collega’s waren trots en vonden het erg leuk. Nadat het uitgezonden was via AT5 werd het via Dumpert gedeeld en daarnaast zelfs nog bij Jinek. Mijn telefoon stond daarna roodgloeiend”, laat Saber weten.

En ben je al een BN’er?
“Ik heb ontzettend veel reacties ontvangen via Dumpert en Facebook. De meeste reacties waren positief. Ik ben blij dat ik mensen aan het lachen heb gemaakt. Het grappige is dat ik nu door verschillende mensen wordt herkend op straat. Sommigen willen zelfs met mij op de foto. Daarnaast schijn ik een voorbeeld te zijn voor integratie, daar ben ik ook best trots op,” vertelt Saber enthousiast.  

Wat is jouw tip aan andere mensen?
“Waar een wil is, is een weg. Iedereen komt dagelijks in een situatie waarin hij of zij moet kiezen hoe je die situatie tegemoet treedt. Ik probeer altijd te gaan voor een positieve benadering. Als de dag voorbij is krijg je hem niet meer terug. Je kunt de dag dus maar het beste op een positieve manier afsluiten. Uiteindelijk heeft dit natuurlijk ook een wisselwerking op de ander. Als jij vrolijk bent is de ander dat ook,” vertelt Saber.

Link naar YouTube – Item AT5: https://www.youtube.com/watch?v=1VZgeZc-Pjk

"Als de dag voorbij is krijg je hem niet meer terug. Je kunt de dag dus maar het beste op een positieve manier afsluiten."

Image