4 tips voor een succesvolle start bij je nieuwe baan!

Image

Beginnen aan een nieuwe baan is altijd spannend. De inkt van het contract is nog niet droog of je moet al aan de slag, maar hoe kom je deze eerste periode fluitend door? Wij geven je vier tips voor een succesvolle start, zodat jij meteen een goede indruk maakt.

Tip 1. Bereid je goed voor

Een goed begin, is het halve werk. Bereid je daarom altijd goed voor op je nieuwe functie en de organisatie. Verdiep je dus ook in het bedrijf. Hoe is de bedrijfscultuur? En hoe moet je je kleden? Zorg er ook voor dat je thuis alles op orde hebt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het uitstellen van een verbouwing aan je huis die eigenlijk op de planning stond, zodat je fris en fruitig aan je nieuwe baan kan beginnen en je geen andere dingen aan je hoofd hebt.

Tip 2. Zorg ervoor dat je op tijd bent

Verslapen, een lekke band, brug tegen, ketting er af of vertraging met de trein. Dagelijks geven mensen de meest uiteenlopende smoesjes en redenen om te laat te komen, maar waarom? Zorg ervoor dat je altijd op tijd bent, helemaal in de eerste periode bij je nieuwe baan! En zeker de eerste paar weken, dan wil je jezelf natuurlijk van je beste kant laten zien en dan is te laat komen niet handig. Je kan beter te vroeg zijn dan te laat, want daarmee laat je zien hoe gemotiveerd je bent. Een extra pluspunt dus!

Tip 3. Stel vragen

Domme vragen bestaan niet, dus wees niet bang om in je proefperiode veel vragen te stellen. Je bent net nieuw binnen de organisatie, dus het is belangrijk dat je je in het bedrijf verdiept. Door vragen te stellen kom je meer te weten over de organisatie, maar ook over je collega’s. Je werkt natuurlijk veel met je collega’s samen, dus vraag je collega’s ook gerust naar hun persoonlijke interesses. Wie weet hebben jullie wel dezelfde hobby’s, hoe leuk is dat!

Tip 4. VRIJMIBO

Is er een vrijdagmiddagborrel? Dan is dit dé perfecte gelegenheid om je collega’s beter te leren kennen. Tijdens deze weekafsluiting kun je je nog iets meer verdiepen in het bedrijf, maar let wel op dat je niet te veel drinkt. De namen van je nieuwe collega’s onthoud je per slot van rekening een stuk makkelijker als je niet te diep in het glaasje kijkt. En het is natuurlijk zonde om na het maken van een goede eerste indruk, dit te verpesten omdat je tijdens een gezellige borrel teveel drinkt.

Hopelijk heb je iets aan deze tips. En heb jij nog een ultieme tip voor je collega-flexkrachten tijdens hun startperiode? Laat het ons weten via social media.