Succesvolle bemiddeling statushouders in Venlo In gesprek met Jochem de Vocht, Sales Executive bij Timing

Image

SITUATIESCHETS / UPS opende een tijdelijk distributiecentrum in Venlo, waarvoor een team van 35 medewerkers werd gezocht. Van sorteerders tot teamleiders. Timing werd gevraagd om mee te werken aan de werving van deze medewerkers. Met het oog op de krappe arbeidsmarkt, werd door betrokken Timers al snel gesproken over de doelgroep statushouders. Jochem de Vocht (Sales Executive) was de kartrekker van het UPS-project binnen Timing.

Werken met statushouders
“Voor de periode van een jaar besteedt UPS Eindhoven de werkzaamheden uit aan een nieuw distributiecentrum in Venlo. Dit betekende ook een nieuw team dat deze werkzaamheden kon oppakken. Timing was één van de partijen die medeverantwoordelijk was voor de werving van flexkrachten. Gezien de krappe arbeidsmarkt beseften we ons dat het vinden van 35 geschikte kandidaten op korte termijn met regulier zoeken mogelijk niet zou lukken. Richard Sanchez (Manager Zuid-Midden bij Timing) nam daarom contact op met het UWV om de mogelijkheden te bespreken. Uiteindelijk besloten we, in overleg met UPS, een uitnodiging te sturen naar beschikbare statushouders. Dat dit zo succesvol zou worden hadden we vooraf niet kunnen bedenken!”

 

Overweldigende opkomst
“Een groep statushouders werd uitgenodigd voor een presentatie bij het gemeentehuis. Tijdens deze presentatie zou het een en ander verteld worden over de verschillende functies en het bedrijf UPS. We verwachtten zo’n vijftig geïnteresseerden. Collega Oscar en ik dachten het met z’n tweeën dus wel af te kunnen. Bij aankomst bij het gemeentehuis stond er een enorme groep mensen te wachten! Er bleken 140 geïnteresseerden, fantastisch om te zien! De presentatie deelden we op in drie sessies zodat iedereen goed voorgelicht was. De mensen die echt geïnteresseerd waren in een functie bij UPS nodigden we in de daaropvolgende dagen uit bij onze vestiging. Dit resulteerde in 80 intakes, waarvan er uiteindelijk 35 mensen startten bij UPS.”

 

Zelfredzaam
“Omdat het nieuwe distributiecentrum bij opening natuurlijk direct goed moest draaien, werden de flexkrachten ingewerkt bij de UPS-locatie in Eindhoven. Tijdens de inwerkperiode van een maand stond er iedere dag een bus klaar bij onze vestiging in Venlo om de flexkrachten naar Eindhoven te vervoeren. Op het moment dat zij in Venlo aan de slag gingen, kregen ze van ons een gedetailleerde fietsroute mee. De samenwerking met de gemeente was super tijdens dit project. Zo stelden zij fietsen ter beschikking aan de flexkrachten die nog niet over een eigen fiets beschikten. Dit maakte hen direct zelfredzamer.”

 

Nieuwe projecten
“We kunnen met trots terugkijken op het project dat we voor UPS Venlo hebben gedraaid. We hielpen niet alleen een mooie doelgroep aan het werk, ook onze klant bleek erg tevreden over deze samenwerking. Dit leidde ertoe dat we nu ook werken aan vergelijkbare projecten voor de distributiecentra in Eindhoven, Tilburg en Schiedam. Deze uitdagingen gaan we natuurlijk graag aan!”