Roderik zorgt voor jouw mooie vloer

Image

Roderik Harms (32) is operator bij Forbo Flooring Systems. Een super innovatief bedrijf dat wereldwijd vloerbedekkingen maakt. Roderik werkt op de afdeling LVT oftewel Luxury Vinyl Tiles. Hier wordt de vloerbedekking onder meer in tegels of planken gesneden in een groot scala van verschillende formaten met een ultrasoon snijmachine.

Als operator is Roderik verantwoordelijk voor het afstellen en ombouwen van de machines, het in de gaten houden van het productieproces en het waarborgen van de kwaliteit. Een verantwoordelijke taak waarbij veel technische kennis bij komt kijken. Want als er iets hapert of zelfs stuk gaat, moet Roderik snel kunnen schakelen.

Roderik is heel blij met zijn baan en vooral met het vaste contract dat hij recent heeft mogen ondertekenen: “Ik had namelijk helemaal geen technische vooropleiding terwijl juiste deze kennis zo belangrijk is op onze werkvloer. Toch kreeg ik van zowel Timing als Forbo een kans. Ik begon als uitzendkracht maar kwam meteen in aanmerking om via Litop een speciale opleiding voor procesoperator A te doen en zo door te groeien.”

Gouden match
Via Timing belandde Roderik bij Roelof in de ploeg. “En dat was een gouden match. Roelof zag dat ik potentie had. Hij heeft mij geweldig geholpen. Daar ben ik hem heel dankbaar voor maar ook Timing omdat zij mij bij Forbo aan het werk kregen. Ik heb gemerkt dat als je goed je best doe, gewoon alles mogelijk is. Ik ben heel dankbaar voor de kansen die gekregen heb en ik ben heel trots op waar ik nu gekomen ben! Binnenkort ga ik ook voor mijn heftruckcertificaat aan de slag.”

""Ik ben heel dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb en ik ben heel trots op waar ik nu gekomen ben! Binnenkort ga ik voor mijn heftruckcertificaat aan de slag.""

Roderik